A-
A+

Gängkriminella åtalas i stor kokainhärva

Två göteborgare med koppling till kriminella gäng åtalas för grovt narkotikabrott vid Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
Två göteborgare med koppling till kriminella gäng åtalas för grovt narkotikabrott vid Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
BrottTT

Två göteborgare med koppling till kriminella gäng åtalas för grovt narkotikabrott vid Göteborgs tingsrätt. Polisen har beslagtagit över fem kilo kokain som på gatunivå beräknas ha ett värde på över 13 miljoner kronor.

Annons

Annons

Annons

Annons

De två männen, den ena i 30-årsåldern, den andra närmare 40, har varit under uppsikt av polisen under två månader under hösten. Männen åtalas för 42 försäljningar av kokain.

Men på olika sätt har vi konstaterat att det handlar om betydligt flera överlåtelser, säger Carl-Johan Bruno, tf utredningschef vid spaningssektionen i Storgöteborg.

Följde till Jönköping

Polisen slog till mot de två i oktober då spanare följde en av dem till Jönköping där han sålde nästan fyra kilo kokain vidare till en 56-årig man från Stockholmsområdet. Också den mannen åtalas för grovt narkotikabrott.

Det är ovanligt att någon som säljer narkotika på gatunivå även hanterar så här stora partier, säger Carl-Johan Bruno.

De två männen åtalas för att ha sålt kokain till sju olika köpare i Göteborgsområdet. Köparna är väletablerade ”Svenssons”, mellan 31 och 47 år, tre kvinnor och fyra män. Samtliga lever under ordnade förhållanden. En av dem har en årsinkomst på nästan 2,7 miljoner kronor.

Annons

Annons

"Göder de kriminella"

Flera av köparna har accepterat ett strafförelägganden medan det för andra leder till åtal. Så sent som förra veckan åtalades av av köparna vid Göteborgs tingsrätt för ringa narkotikabrott.

Det här är helt vanliga ”Svenssons” som är väletablerade i samhället, långt ifrån den gängse bilden av narkotikaköpare. Det här är människor som genererar mycket pengar till de grovt kriminella. De göder de gängkriminella som sedan skjuter och spränger på gator och torg, säger Carl-Johan Bruno.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?