Garpenlöv: "Känner ingen oro"

Johan Garpenlöv. Arkivbild.
Johan Garpenlöv. Arkivbild.
IshockeyTT

Två svenska ishockeylandslag fick avbryta sina samlingar efter positiva covid-19-test i dag.

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv litar på Karjalabubblan.

Finländarna har skött det här utmärkt, säger han.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Timmarna före Tre Kronors premiär i Karjalaturneringen, 1–3-förlusten mot Tjeckien, kom beskedet att två svenska ishockeylandslag fått avbryta sina landslagssamlingar.

Småkronorna (U18-landslaget) skulle ha spelat landskamper på bortaplan mot Finland medan Juniorkronorna (J20) hade tre finnkamper på programmet i Malmö.

Men efter att båda svenska landslagen haft positiva covid-19-test avbröts båda samlingarna och matcherna ställdes in.

Jag känner ingen oro. Vi testade oss innan vi åkte och när vi kom hit. Vi var isolerade på våra rum tills vi fick svaren. Sedan dess har vi egentligen bara varit på vår våning där vi har våra rum och i matsalen där vi är själva, säger Garpenlöv och fortsätter:
Vi har egentligen inte träffat någon annan människa än vårt lag och våra ledare sedan vi kom hit. Jag vet inte vad som har hänt i de andra landslagen, men här har det skötts utmärkt.

Karjalaturneringen spelas i en bubbla och spelarna åker i sina egna bussar mellan hotellet och Hartwall Arena i Helsingfors.

På Finlands matcher släpps ett begränsat antal åskådare in, cirka 4 500 personer, medan övriga matcher spelas inför tomma läktare. I vanliga fall tar Hartwall Arena in 13 500 åskådare på ishockey.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons