-
+

George RR Martins skrivkramp har släppt

George RR Martin har äntligen fått fart på skrivandet. Arkivbild.
George RR Martin har äntligen fått fart på skrivandet. Arkivbild.
LitteraturTT

George RR Martins skrivkramp tycks ha släppt. I ett blogginlägg avslöjar nu "Game of Thrones"-författaren att han under 2020 skrivit "hundratals sidor" i den efterlängtade sjätte boken i "Sagan om is och eld"-serien.

Annons

Annons

Han har skrivit på mastodontprojektet "The winds of winter", som den engelska titeln lyder, sedan 2011. Det är den sjätte av sju planerade böcker, som tv-serien och världssuccén "Game of Thrones" bygger på.

Martin skriver, enligt nme.com, att 2020 var ”det bästa året” han har haft sedan han började med romanen och tror att den påtvingade coronaisoleringen har hjälpt honom att skriva mer.

I blogguppdateringen berättar Martin för fansen att han fortfarande har hundratals fler sidor att skriva för att slutföra romanen. Men han vill inte ange ett slutdatum.

”Jag kommer inte att förutsäga när jag är klar. Varje gång jag gör det tar skitstövlar på internet det som ett löfte och väntar sedan ivrigt på att korsfästa mig när jag missar deadline. Allt jag kommer att säga är att jag är hoppfull", skriver han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss