A-
A+

"Ghost of Tsushima" blir film

Räkna med vackra vyer och vajande gräs när 'Ghost of Tsushima' filmatiseras. Pressbild.
Räkna med vackra vyer och vajande gräs när "Ghost of Tsushima" filmatiseras. Pressbild.
FilmTT

Samurajdramat "Ghost of Tsushima" kommer att filmatiseras, meddelar Sony.

Annons

Annons

Till projektet har regissören Chad Stahelski knutits, känd för att ligga bakom "John Wick"-serien, och innan dess för att ha koordinerat en mängd actionscener i "Matrix"-filmerna.

"Om någon kan väcka den rakbladsvassa spänningen i Jins katanastrider till liv, så är det Chad Stahelski", skriver Nate Fox, regissör för speltiteln som nu ska bli film, i ett blogginlägg.

"Ghost of Tsushima" utvecklades av Sonys utvecklingskontor Sucker Punch i Seattle, USA, och släpptes i somras. Det har nu passerat 6,5 miljoner sålda exemplar.

Spelet skildrar samurajen Jin, som försöker att rädda sin japanska hemö Tsushima från den första mongoliska invasionen år 1274. Den riktiga ön Tsushima utsåg för några veckor sedan Nate Fox och kreativt ansvarige Jason Connell till turistambassadörer för ön, som tack för skildringen.

När filmen blir verklighet är svårt att säga. Stahelski har en rad åtaganden framöver, inte minst den fjärde John Wick-filmen, en nystart för "Highlander" och ytterligare ett par filmer och tv-serier.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!