A-
A+

Gisslandrama över – talibanfångar dödade

Rök stiger från det terrorismbekämpningscentrum i pakistanska Bannu där talibaner tog gisslan.
Rök stiger från det terrorismbekämpningscentrum i pakistanska Bannu där talibaner tog gisslan.
PakistanTT-AP-AFP

Pakistanska säkerhetsstyrkor har stormat anläggningen där ett gisslandrama med talibanfångar pågått i tre dygn. Alla de talibaner som barrikaderat sig och tagit gisslan uppges ha dödats.

Annons

Annons

Gisslandramat på terrorismbekämpningscentrumet i nordvästra Pakistan är över. Enligt landets försvarsminister Khawaja Muhammad Asif har samtliga ur gisslan befriats. Flera av dem ska ha skadats, men skadorna uppges inte vara livshotande.

Talibanerna uppgav tidigare att två polismän har dödats, något som försvarsministern nu bekräftar.

Talibanfångarna, som i söndags övermannade sina vakter och tog flera personer som gisslan, krävde fri lejd till Afghanistan. Efter resultatlösa medlingsförsök inleddes på tisdagen en operation för att frita gisslan.

Skolor i området stängdes under operationen, enligt lokala myndigheter. Detta till följd av oro för att de beväpnade talibanerna skulle komma att ta sig in på skolorna för att kidnappa elever.

Den pakistanska talibanrörelsen, också kallad TTP, är allierad med Afghanistans talibaner som tog över makten i Kabul i fjol. Det skedde när USA:s och Natos styrkor lämnade landet.

Gisslandramat i provinsen Khyber Pakhtunkhwa speglar enligt bedömare den pakistanska regeringens oförmåga att kontrollera den glest befolkade regionen längs gränsen till Afghanistan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.