A-
A+

Golden Globes tillbaka i rutan

Golden Globes kommer tillbaka till tv-rutan i januari nästa år. Arkivbild.
Golden Globes kommer tillbaka till tv-rutan i januari nästa år. Arkivbild.
FilmTT

Annons

Annons

Golden Globes hamnade i skamvrån och få i film- och tv-världen ville närma sig galan eller arrangören, Hollywood Foreign Press Association (HFPA).

Men det var förra året. Nu ser galan ut att bjudas in i värmen igen, den ska åtminstone sändas på tv nästa gång det är dags, den 10 januari 2023, rapporterar Variety.

En stor anledning till tv-kanalen NBC:s beslut antas vara att holdingbolaget Eldridge Industries tar över ansvaret för galan, som rent tekniskt hålls utanför HFPA:s kontroll.

Golden Globe-galan brukar markera starten på Hollywoods stora prisgalesäsong i januari, men HFPA har under senare år kritiserats hårt – en kritik som exploderade efter en avslöjande artikel i LA Times i februari 2021. En lång rad kändisar protesterade då mot organisationen och i synnerhet dess avsaknad av svarta medlemmar och att det avspeglades i vem som nominerats i olika klasser.

HFPA presenterade en rad åtgärder, som kritiserades för att vara långt från tillräckliga och NBC drog sig ur samarbetet och sände inte årets gala.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.