A-
A+

Golflegendaren om Sauditouren: "Det är galet"

Fred Couples är den senaste i raden LIV-kritiker. Arkivbild.
Fred Couples är den senaste i raden LIV-kritiker. Arkivbild.
GolfTT

Kritiken mot den Saudistödda LIV-touren i golf växer. Senast i raden att höja rösten är legendaren Fred Couples.

Att inte kunna svara på dessa frågor för att de får 200 miljoner dollar är bara galet, säger han.

Annons

Annons

Phil Mickelson får hård kritik.
Phil Mickelson får hård kritik.

Till USA Today säger Couples, som är invald i golfens Hall of fame, att det är "otroligt" att ingen av spelarna som gått med i utbrytartouren verkar kunna svara på frågor om LIV Golf.

Den senaste tiden har de anhöriga för dödsoffren i terrorattacken den 11 september 2001 skruvat upp tonläget mot framför allt den amerikanska stjärnan Phil Mickelson som inte kunde svara på frågor om varför han valt att inleda ett samarbete med Saudiarabien.

"Bara galet"

Om min 18-åriga son dödats av en rattfyllerist, skulle jag nog kämpa hela livet för att se till att ingen som dricker på en bar sätter sig bakom ratten efteråt. Jag tror att det är samma för 11 september-familjerna och Saudiarabien. Att inte kunna svara på dessa frågor för att de får 200 miljoner dollar är bara galet, säger Couples.

Förutom faktumet att 15 av de 19 terrorister som utförde attentatet 2001 var från just Saudiarabien, har ett FBI dokument visat att myndighetspersoner i landet stöttat terroristerna. Det finns dock inga bevis för att regeringen varit inblandad.

Annons

Annons

"Ett svek"

De anhöriga till offren har skrivit ett öppet brev till de amerikanska golfarna på LIV-touren där man skriver att deras deltagande hjälper landet med sportswashing och att det är "ett svek mot inte bara oss utan mot alla era landsmän".

När Phil Mickelson inte svarade på frågor om brevet gick ordföranden i anhörigorganisationen, Terry Strada, till hård attack mot 52-åringen.

"Phil vet exakt vad han gör, och han och övriga LIV-golfare borde skämmas", säger hon i ett uttalande till USA Today.

"Som PGA tour-chefen sade: 'du måste bo under en sten' för att inte förstå innebörden av att liera dig med saudierna".

Även den mördade journalisten Jamal Khashoggis änka har riktat hård kritik mot deltagarna i touren och kräver att de portas från alla majors.

Veckans stortävling US Open är de dock välkomna att spela.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.