A-
A+

Golftalangen tvåa i första proffstävlingen

Linn Grant satte sista putten på artonde hålet och knep andraplatsen under Skaftö Open.
Linn Grant satte sista putten på artonde hålet och knep andraplatsen under Skaftö Open.
GolfTT

Linn Grant fick en fin start på proffskarriären.

Den svenska golftalangen blev delad tvåa i Skaftö Open efter en stark 62-runda.

Det är det här jag tränat för väldigt länge, säger hon.

Annons

Annons

22-åringen låg delad femma, tre slag under par, inför den avslutande rundan på Europatourtävlingen Skaftö Open.

Då slog hon till med sju birdies, landade på tio under par och klättrade upp på en delad andraplats – ett slag bakom vinnande Pauline Roussin Bouchard från Frankrike.

Beatrice Wallin blev näst bästa svenska på femte plats, sju under par medan Ingrid Lindblad, som var tvåa inför den avslutande rundan, tappade till sjätte plats efter en tung 69-runda.

Första proffstävlingen

Tävlingen var Linn Grants första i proffskarriären – och det var ett speciellt ögonblick för det svenska framtidslöftet.

Det var jättekul att spela i dag. Jag har känt de senaste två dagarna att det fanns lite bättre spel att komma med och jag fick ut det i dag, säger hon och fortsätter:
Jag kände inte mer press, men mer nervositet från start. Sedan släppte det ganska bra. Det känns lite roligare nu också, det är ju på något sätt det här jag tränat för väldigt länge, säger hon.

Det var inte helt självklart att Grant skulle bli proffs redan nu. Hon hade två år kvar på collegeutbildningen i Arizona och spelare brukar vanligtvis vänta till årsskiftet. Men på grund av pandemin kände hon att tajmningen var rätt.

Tanken var att åka tillbaka till skolan för någon vecka sedan, kvala till hösten och bli proffs i januari. Men det blev lite ändrade planer. Det kom lite nya beslut från skolan gällande pandemin och då tyckte jag att det bättre att bli proffs nu, säger hon.

Annons

Annons

"Allt är inte fixat och klart"

TT: Hur skiljer sig livet som proffs från att vara amatör?

Det är klart att det är lite skillnad. Vi reser inte som ett lag längre även om tanken är att kunna göra det ändå. Men det är inte längre självklart att man åker med ett förbund och har coach med sig. Allt är inte fixat och klart utan nu är det upp till en själv att ta tag i det där.

Eftersom Grant ännu inte kvalat in till någon av de större tourerna är höstens spelschema ganska glest än så länge.

Jag ska spela i Kristianstad (Creekhouse Ladies Open) nästa vecka, men sedan vet jag inte så mycket mer än att jag ska kvala i oktober, Jag hoppas få lite inbjudningar och spela mig vidare, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!