Göteborg närmar sig guldet ytterligare

Pauline Hammarlund (mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt 2–0-mål.
Pauline Hammarlund (mitten) jublar med lagkamraterna efter sitt 2–0-mål.
FotbollTT

Segern med 3–0 borta mot Växjö i damallsvenskan innebär att Göteborg kan bli svenska mästare redan på lördag.

Det är ett fantastiskt läge vi har, säger Göteborgs anfallare och målskytt Pauline Hammarlund.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Om Rosengård förlorat mot jumbon Uppsala samt om Kristianstad tagit max en poäng i sin match hade Göteborg, vid seger i Växjö, säkrat seriesegern. Men nu, när målrapporterna från såväl Rosengårds som Kristianstads match tidigt pekade i annan riktning, fanns i stället möjligheten att bädda för SM-guldfirande kommande helg.

Växjö inledde dock matchen bäst, men brände två fina lägen.

De (Växjö) kom in med mycket energi och vi fick några hörnor emot oss. Starkt av oss att ta oss ur den starten, säger Pauline Hammarlund till TT.

Två tidiga mål

Göteborg tog däremot tillvara på sin första chans i matchen när Natalia Kuikka blev frispelad och satte sitt lag i ledning redan i matchens femte minut. Några minuter senare skapade gästerna en hörna som Pauline Hammarlund använde till att nicka in 2–0.

En riktigt bra hörna av Rebecka (Blomqvist). Jag hinner ta mig ut från första stolpen och satte bollen vid den stolpen, säger målnickare Hammarlund.

Växjö kämpar för fortsatt allsvensk existens och försökte visa intentioner till att närma sig ett reduceringsmål. Smålandslaget skapade några hörnor, men förmådde inte att oroa på allvar. Göteborg kontrollerade tillställningen på klasslagets vis och såg inte ut att bränna mer energi än nödvändigt.

Vi kunde såklart spela mer avslappnat när vi hade en tidig 2–0-ledning.

Planen erbjöd inte de bästa förutsättningar till att lira boll.

Det kan diskuteras om damallsvenskan ska spelas på en sådan här matta, säger Pauline Hammarlund om den gräsyta som bitvis mer påminde om en potatisåker.

I matchens slutskede sprang Göteborg allt oftare ifrån ett tröttkört Växjö och skapade chanser till att utöka sin ledning. Inhopparen Julia Zigiotti Olme fick iväg ett distansskott som smet in i nätmaskorna.

Annons

Annons

Guldet är nära

Vinst i Linköping på lördag och Göteborg firar klubbens första SM-guld. Om inte har laget ännu en chans att säkra titeln, i den sista omgången hemma mot Vittsjö. Pauline Hammarlund och Göteborg har dock ingen ambition att vänta längre än nödvändigt.

Vi ska bara dit och njuta av vilken möjlighet vi har och spela vårt spel. Vi vill vinna de matcher som är kvar, med början på lördag, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons