-
+

Gottfridsson nära drömmen: "Så jävla coolt"

Jim Gottfridsson var lycklig efter segern i semifinalen.
Jim Gottfridsson var lycklig efter segern i semifinalen.
HandbollTT

Att vinna ett mästerskapsguld med Sverige har länge varit Jim Gottfridssons dröm.

I VM-finalen på söndag får han chansen igen.

Det är så jävla coolt, så jävla häftigt, säger han.

Annons

Annons

Det är "laget före jaget" och ett svenskt kollektiv som har burit hela vägen till VM-finalen på söndag. Men resan mot första VM-medaljen sedan 2001 hade knappast flutit på lika fint utan mittnian Jim Gottfridsson vid taktpinnen.

I flera år har 28-åringen från Ystad varit motorn i landslagets offensiv och han har aldrig varit det lika bra som under VM-veckorna i Kairo.

Tidigare har han vunnit Champions League och Bundesliga med Flensburg och han tog ett EM-silver med Sverige för tre år sedan. Efter 32–26 i semifinalen mot Frankrike står Gottfridsson nu på tröskeln för att förverkliga en dröm.

Jag måste säga att det här smäller jäkligt högt i min karriär. Vi spelar i ett lag som ingen har trott på, vi har varit nersnackade och är fortfarande inga favoriter i finalen. Vi ska inte säga att vi spelar skjortan av Frankrike, men vi har kontroll på hela matchen, säger han.
Min största dröm är att vinna ett guld med landslaget. Nu har jag den möjligheten på söndag och ska göra allt för att göra det så optimalt som möjligt, för att ta hem guldet till Sverige och bygga vidare på arvet efter "Bengan Boys" i svensk handboll. Jag är otroligt stolt. Fy fan vad jag är glad.

Och även om det inte finns några fans på läktarna i Egypten känner "Gotte" supporten från tv-sofforna, där handbollslandslagets VM-succé kan innebära ett litet ljus under coronapandemin.

Just i den här tråkiga perioden, att vi får spela VM-final och göra det vi älskar. Vi känner verkligen hela glädjen från svenska folket och att alla stöttar oss, jag hoppas att de tar något gott att dricka i kväll och sen ska alla ladda på till på söndag – för det ska vi fan göra. Då blir det åka av, då ska vi dansa igen, säger Gottfridsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss