A-
A+

Granqvist imponerar på Andersson inför EM

Andreas Granqvist.
Andreas Granqvist.
FotbollTT

Andreas Granqvist, 35, har inte gjort en enda minut under landslagssamlingen och sitter på läktaren mot Estland på onsdag.

Men på träningarna har han imponerat och han är fortsatt högst aktuell för den svenska EM-truppen.

Det han har visat här är bra, säger förbundskapten Janne Andersson.

Annons

Annons

Andreas Granqvist har inte gjort en tävlingsmatch sedan han spelade för Helsingborg i juni. Ljumsken har fortsatt att krångla och han tillhör en klubb som numera hör hemma i superettan.

Men mittbacken har tidigare under landslagssamlingen berättat att han har som ambition att slå sig in i Janne Andersson EM-trupp – om ljumsken håller.

"Ökat betydligt"

Och trots att det inte har blivit matchspel under samlingen har han imponerat på förbundskaptenen på träningarna, och Andersson har fått ökat hopp om att Granqvist skulle kunna bli klar inför ett EM-slutspel.

Det har ökat betydligt. För tittar man på träningarna, och inte vetat om den långa skadeperioden så hade man inte märkt det i momenten och de spelövningar vi har gjort. Samma sak i hur han kommunicerar och styr sin omgivning. Sen är det annat att spela 90 minuter och hålla fysiskt, och det är klart du måste upp till en viss nivå, säger Andersson och fortsätter:
Vi har en spelare i den här truppen som är fyra år äldre och klarar det, och jag har en förhoppning om att han (Granqvist) ska klara det. Men det är en bit kvar och han måste såklart prestera på en nivå som gör att jag känner att det är möjligt. Men det han har visat är bra.

Annons

Annons

Läktaren mot Estland

I onsdagens match mot Estland kommer Granqvist dock att befinna sig på läktaren.

Vi är en spelare för mycket och då har jag sagt att om någon blir sjuk eller något så kan han komma in och sitta på bänken. Men hela ingången till det här var att han inte skulle spela, säger Andersson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!