-
+

Grekland på stapplande ben efter snösmocka

En man skottar bort snö utanför sitt hus i Aten-förorten Dionysos på onsdagen, efter de senaste dagarnas sällsynt kraftiga snöfall.
En man skottar bort snö utanför sitt hus i Aten-förorten Dionysos på onsdagen, efter de senaste dagarnas sällsynt kraftiga snöfall.
GreklandEfe

Annons

Annons

Grekiska myndigheter och invånare kämpar sig tillbaka mot normala förhållanden efter ett sällsynt snöoväder som paralyserat delar av landet och skördat tre dödsoffer.

Kallfronten svepte in i helgen och har de senaste dagarna fört med sig temperaturer på ner till 20 minus i norra Grekland och de största snömängderna på över ett decennium.

Totalt har runt en kvarts miljon hushåll drabbats av strömavbrott, som i vissa fall varade över ett dygn.

Uppmärksamheten är nu riktad mot Kreta där snön fortsätter falla och nya strömavbrott uppstått. En sökinsats har inletts efter tre herdar som rapporterats försvunna efter att de gett sig ut för att se till sina djur.

Kring Aten har under onsdagen en viktig motorvägsled kunnat öppnas igen, efter att ha varit avstängd i närmare en och en halv dag. I huvudstaden fortsätter samtidigt arbetet med att återställa kollektivtrafiken som fortfarande påverkas av nedfallna träd och igensnöade gator.

Vidare hoppas man under onsdagen kunna återuppta vaccineringen i huvudstadsregionen Attika, som fick sättas på paus under tisdagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss