-
+

Grensling i stället för medalj för Jakobsen

Kristoffer Jakobsen körde ur i det andra slalomåket på VM.
Kristoffer Jakobsen körde ur i det andra slalomåket på VM.
AlpintTT

Kristoffer Jakobsen hade skaffat sig ett perfekt medaljläge.

Men VM-slalomen slutade med en grensling och stor besvikelse för svensken.

Otroligt tråkigt, säger han till TT.

Annons

Annons

Kristoffer Jakobsens målsättning var att ta en VM-medalj i slalomen. Och i första åket skaffade svensken också ett jätteläge att klara det högt uppsatta målet.

Jakobsen inledde kontrollerat, men släppte sedan iväg skidorna och åkte i mål som fyra, bara 18 hundradelar efter ledande Adrian Pertl.

Tidsavstånden mellan åkarna i täten var dock oerhört små inför det andra åket. Det gjorde att det bara var full satsning som gällde i medaljjakten.

Det straffade sig för Jakobsen, som fortfarande var bra med när han efter den snöpliga grenslingen tvingades avbryta halvvägs ner i VM-backen i Cortina.

Det är tråkigt. Men det är så små marginaler, så ska man vara med och slåss bland de tio bästa världen är det så på gränsen man måste ligga, säger Kristoffer Jakobsen besviket.
Den här gången hade jag lite oflyt att skidan skar in och det blev en hårfin grensling.

Bara en medalj

Därmed försvann också den sista chansen till en individuell svensk medalj under VM. Den enda pallplatsen blev nu silvret i lagtävlingen, där Jakobsen var en av deltagarna.

Kristoffer Jakobsen har många gånger visat att han är en av de snabbaste i världen när allt stämmer. I vinter var han exempelvis snabbast i andra åket i både Madonna di Campiglio och Alta Badia.

Utmaningen har snarare varit att få ihop två bra slalomåk i samma tävling. Men VM-slalomen var ändå en grensling med mersmak, tycker han.

Det är jättekul att jag kunnat prestera, tagit ett silver och visat att jag har bra skidåkning i mig. Även att jag kunde vara med och slåss här, säger han.
Så det ger absolut mersmak inför de sista två racen den här säsongen. Jag känner att om jag bara åker stabilt, utan någon extra gas, är jag där och fajtas. Det är ändå kul att känna det.

Annons

Annons

Norskt guld

Herrarnas slalom var på förhand mer oviss än på länge, efter sju olika vinnare i vinterns världscuptävlingar.

Det var också oerhört jämnt inför andra åket, där det till slut blev norskt guld och brons i form av Sebastian Foss-Solevåg och Henrik Kristoffersen.

Adrian Pertl, som ledde inför andra åket, klämde sig in på silverplatsen.

Dagens andra svensk, William Hansson, var riktigt bra med till första mellantiden i första åket, men körde sedan ur.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss