A-
A+

Greps i mordutredning med kokain i kalsongerna

Polisen hittade kokain, amfetamin och skarp ammunition vid en husrannsakan i en mordutredning i Gävle. Arkivbild.
Polisen hittade kokain, amfetamin och skarp ammunition vid en husrannsakan i en mordutredning i Gävle. Arkivbild.
BrottTT

När polisen gjorde husrannsakan i en mordutredning i Gävle hittades både amfetamin och skarp ammunition i bostaden. Vid en visitering av den misstänkte hittades ytterligare narkotika – 43 gram kokain gömt i mannens kalsonger, rapporterar Gefle Dagblad.

Annons

Annons

Den 15 november hittades en man i 25-årsåldern död i Gävle. Två män sitter häktade misstänkta för inblandning i mordet, som tros ha kopplingar till gängkriminalitet.

Tidigt i utredningen väcktes misstankar mot en annan man i 35-årsåldern, som greps och anhölls dagen efter mordet, misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Vid en husrannsakan i mannens bostad gjorde polisen flera fynd, bland annat 60 gram amfetamin bakom hans tv. Polisen hittade också skarp ammunition, 14 stycken niomillimeterskulor, i ett glasögonfodral.

När polisen visiterade den misstänkte hittades 43 gram kokain invirat i plast och gömt i mannens kalsonger.

Mannen har nu åtalats för narkotikabrott och brott mot vapenlagen. På onsdagen omhäktades han, men han är däremot inte längre häktad för grovt skyddande av brottsling.

Den misstänkte har erkänt brott och säger att narkotikan var för eget bruk. Ammunitionen säger han sig ha fått av en kompis och han hävdar att den kan vara bra att ha "om det blir ett skarpt läge".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.