A-
A+

Griner hedrades i WNBA – "Ingen ville ens spela"

Brittney Griner hedrades med 42 tysta sekunder före matchen mellan Connecticut och Phoenix i WNBA. Griners bar tröjnummer 42 i Phoenix.
Brittney Griner hedrades med 42 tysta sekunder före matchen mellan Connecticut och Phoenix i WNBA. Griners bar tröjnummer 42 i Phoenix.
BasketTT-AP

Basketstjärnan Brittney Griner dömdes till nio års fängelse i Ryssland för narkotikainnehav och smuggling. Nu har hon hedrats i USA.

Man försöker hedra henne och spela hårt för henne. Oavsett om hon är här eller inte, säger Skylar Diggins-Smith, som spelar i WNBA-laget Phoenix.

Annons

Annons

Före WNBA-matchen mellan Connecticut och Phoenix möttes båda lagen vid mittlinjen. Därefter ställde sig spelare och tränare med armarna runt varandra under tystnad. Tystnaden varade sedan i 42 sekunder. Griner spelade i just tröjnummer 42 i Phoenix.

Griner har endast representerat Phoenix i WNBA. År 2020 skrev hon på ett treårskontrakt med klubben.

Ingen ville ens spela i dag. Hur kan man förväntas till matchen med ett öppet sinne? Hela laget grät före matchen. Du försöker hedra henne och spela hårt för henne. Oavsett om hon är här eller inte. Just nu måste vi försöka hålla hennes anda vid liv och hedra den, säger Skylar Diggins-Smith, som spelar i Phoenix.

Connecticut besegrade Phoenix med 77–64.

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner dömdes i Ryssland till nio års fängelse för smuggling och narkotikainnehav.

31-åringen åtalades för innehav av e-cigaretter med cannabisolja i och har erkänt, men sagt att brottet var utan uppsåt.

Den 17 februari greps den dubble OS-guldmedaljören på en flygplats utanför Moskva.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.