A-
A+

Griner kvar i Ryssland – häktningen förlängs

Brittney Griner greps den 17 februari i år. Arkivbild.
Brittney Griner greps den 17 februari i år. Arkivbild.
BasketTT-AP-AFP

Brittney Griners häktning förlängs ännu en gång – till den 2 juli. Det säger en rysk domstolsrepresentant till ryska medier.

Det är tredje gången som basketstjärnans häktning förlängs.

Annons

Annons

Brittney Griner, en av världens bästa basketspelare, greps den 17 februari i år på en flygplats i Moskva efter att ryska myndigheter sagt sig ha hittat e-cigaretter med spår av cannabisolja i hennes bagage. Ett sådant brott kan ge upp till tio års fängelse i Ryssland.

USA:s president Joe Bidens administration har sagt att Griner är frihetsberövad på felaktiga grunder, och amerikanska myndigheter jobbar för att få henne släppt.

Ned Price, det amerikanska utrikesdepartementets talesperson, säger till reportrar under tisdagen att hans uppfattning är att departementet hade fått höra om häktningsförlängningen enbart via den ryska nyhetsbyrån Tass, vilket är problematiskt.

Fallet är komplicerat rakt igenom. Det är precis därför vi har karaktäriserat Brittney Griner som frihetsberövad på felaktiga grunder. Det är precis därför vi gör allt vi kan för att påverka en snabb frigivning, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.