Guide: Allt inför Sveriges ödesmatch

Landslagsmålvakten Robin Olsens och Sveriges svåra uppgift: seger är ett måste i Nations League-mötet hemma med Kroatien för att få fortsätta i toppdivisionen.
Landslagsmålvakten Robin Olsens och Sveriges svåra uppgift: seger är ett måste i Nations League-mötet hemma med Kroatien för att få fortsätta i toppdivisionen.
FotbollTT

Får Sverige fortsätta spela i Nations Leagues toppdivision?

I kväll kommer det att avgöras.

Ödesmatchen mot Kroatien måste sluta med seger.

Annons

Annons

Vad: Nations League.

Var: Friends arena.

När: I kväll klockan 20.45.

Tv och radio: C More, TV12 och Radiosporten.

Blågul ödesmatch: Fyra matcher – fyra förluster. För svensk del handlar avslutningen om att undvika jumboplatsen i gruppen och för att klara sig från att åka ur Nations Leagues högsta division krävs seger mot Kroatien.

Så gick det i Zagreb: Marcus Berg kvitterade till 1–1 och Sverige såg ut att ha ett grepp om Kroatien – då small det till bakom Robin Olsen. Ett försvarsmisstag bäddade för Andrej Kramarićs segermål i 84:e minuten.

Han saknas: Förbundskaptenen skulle visserligen vara avstängd på grund av för många varningar. Nu saknas Janne Andersson av andra orsaker. Han har testat positivt för covid-19 och missar därmed hela samlingen.

Han tar över: Peter Wetteregren tar över ansvaret – precis som han gjorde i bortamötet med Danmark – i hemmamötet med Kroatien och sedan i avslutningen mot Frankrike i Paris på tisdag.

Coronastatus: Mittbacken Carl Starfelt, som spelade 75 minuter av träningsmatchen mot Danmark, har testat positivt för covid-19 och isolerats på hotellrummet i centrala Stockholm. I Kroatien är Besiktas försvarare Domagoj Vida i hemmakarantän i Turkiet. På fredagen testades sedan Inters mittfältare Marcelo Brozovic och en medlem i Kroatiens tränarstab positivt för corona och har isolerats från resten av laget.

Sveriges trupp, målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt.

Backar: Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander, Marcus Danielson, Pierre Bengtsson, Sebastian Holmén, Mattias Johansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Martin Olsson.

Mittfältare: Viktor Claesson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Jens Cajuste, Dejan Kulusevski, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Ken Sema, Mattias Svanberg, Gustav Svensson.

Forwards: Marcus Berg, Alexander Isak, Jordan Larsson, Robin Quaison.

Tf förbundskapten: Peter Wettergren.

Kroatiens trupp, målvakter: Dominik Livakovic, Simon Sluga, Ivo Grbic, Lovre Kalinic.

Backar: Dejan Lovren, Borna Barisic, Duje Caleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremovic, Domagoj Bradaric, Marin Pongracic, Josip Juranovic.

Mittfältare: Luka Modric, Mateo Kovacic, Milan Badelj, Marko Rog, Mario Pasalic, Nikola Vlasic, Toma Basic.

Forwards: Ivan Perisic, Josip Brekalo, Bruno Petkovic, Mislav Orsic, Ante Budimir, Antonio Colak.

Förbundskapten: Zlatko Dalic.

Domare: Daniel Siebert, Tyskland.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons