A-
A+

Guide: Bråken kring "Don't worry darling"

Ligger stjärnan Florence Pugh, till vänster, i fejd med regissören Olivia Wilde, till höger? Ryktena har varit många kring thrillern 'Don't worry darling', som nu får svensk premiär. I mitten birollsinnehavaren Chris Pine. Arkivbild.
Ligger stjärnan Florence Pugh, till vänster, i fejd med regissören Olivia Wilde, till höger? Ryktena har varit många kring thrillern "Don't worry darling", som nu får svensk premiär. I mitten birollsinnehavaren Chris Pine. Arkivbild.
BioTT

Offentliga påhopp, kärlek och misstänkta spottloskor. Rubrikerna kring filmen "Don't worry darling" har varit många.

Här är en guide till allt som har hänt inför biopremiären på fredag.

Annons

Annons

Harry Styles och Florence Pugh i en scen ur 'Don't worry darling'. Den kvinnliga skådespelaren tycker att det har varit för mycket fokus på sexscenerna i filmen.
Harry Styles och Florence Pugh i en scen ur "Don't worry darling". Den kvinnliga skådespelaren tycker att det har varit för mycket fokus på sexscenerna i filmen.

+ Stjärnan hoppar av – eller sparkas.

Olivia Wilde hyllas av kritikerna för sin debutfilm "Booksmart" och när det står klart att nästa projekt ska bli "Don't worry darling", en thriller i 50-talsmiljö med Florence Pugh och Shia LaBeouf i huvudrollerna, är intresset stort. Men den 11 september 2020 kommer nyheten att popstjärnan Harry Styles ersätter LaBeouf, filmandet krockar med ett annat jobb. Senare säger Olivia Wilde att hon i själva verket sparkade sin stjärna – på grund av hans "konfrontativa energi". Detta händer i samma veva som LaBeouf anklagas för misshandel av sin tidigare flickvän, artisten FKA Twigs.

+ Olivia Wilde och Harry Styles blir ihop – exmannen hämnas.

Regissören och hennes stjärna blir ett par vilket avslöjas av pressen i januari 2021. Nyskilda Wilde har lämnat sin man, skådespelaren Jason Sudeikis, nästan ett år tidigare. Han hämnas genom att låta myndigheterna mycket offentligt leverera dokument till henne där han begär vårdnaden om deras barn, när hon står på scenen på en filmfestival i Las Vegas i april i år, vilket skapar stora rubriker.

+ För mycket sex i trailern?

Florence Pugh blir besviken över att två sexscener med henne och Harry Styles är med i de trailers som släppts. Det är att dra fokus från andra och viktigare teman i handlingen, tycker hon. "Filmen är större och bättre än så", säger brittiskan i en tidningsintervju i augusti. Olivia Wilde svarar med att hylla Florence Pugh i en annan artikel.

+ Shia LaBeouf ger igen.

Bara en månad före premiären slår Shia LaBeouf tillbaka. Han blev inte sparkad från filmen på grund av sitt beteende. Det fanns i själva verket inte tillräckligt med tid för repetitioner, säger han till branschtidningen Variety. Han delar också med sig av ett mejl från Olivia Wilde och en filmsnutt från henne där hon säger sig vara förkrossad över att han har hoppat av. Hon bönar och ber att han ska komma tillbaka och säger: "Det här kan bli en väckarklocka för Miss Flo", vilket alla tolkar som en referens till Florence Pugh.

+ Enad front i Venedig – men inga frågor.

När ryktesspridningen börjar nå orkanstyrka får "Don't worry darling" världspremiär på filmfestivalen i Venedig den 5 september. Florence Pugh kommer till röda mattan, men ger inga intervjuer. När journalister på plats försöker ställa frågor om kontroverserna säger Olivia Wilde att hon "inte vill mata internet. Jag vill inte bidra till det, det får tillräckligt med energi som det är". Därefter tillåts inga fler frågor om ämnet.

+ Den misstänkta spottloskan.

Under filmpremiären i Venedig tycker sig någon se Harry Styles spotta mot sin motspelare Chris Pine i biosalongen och internet exploderar. Pines pressperson förnekar dock å det bestämdaste att stjärnan blivit spottad på: "De som påstår det försöker skapa drama som helt enkelt inte existerar", säger hen till kändistidningen People.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.