A-
A+

Guide: Friidrotts-VM lördag

Axelina Johansson gör upp om VM-medaljerna, vilket även Fanny Roos och Thobias Montler gör.
Axelina Johansson gör upp om VM-medaljerna, vilket även Fanny Roos och Thobias Montler gör.
FriidrottEugene, TT:s utsände

Några storstjärnor gör VM-entré.

Och så är två svenska kulstötare och en längdhoppare i final: Fanny Roos och Axelina Johansson respektive Thobias Montler.

Annons

Annons

När: Mästerskapet startade i går och håller på fram till den 24 juli.

Var: Eugene, Oregon, USA.

Tidsskillnad: Att VM avgörs på den amerikanska västkusten innebär att tidsskillnaden är nio timmar. Det gör att förmiddagspassen mer blir kvällspass när det kommer till svensk tid, och kvällspassen blir nattpass.

Tv: SVT, SVT Play och SR P4 Radiosporten.

Medaljkamp: Både Fanny Roos och Axelina Johansson tog sig vidare till kulfinal. Den avgörs klockan 03.25 natten till i morgon.

Thobias Montler tog sig vidare från kvalet och klockan 03.20 natten till i morgon hoppar han i VM-finalen i Eugene.

Svenskkollen i övrigt: Maja Nilsson kliver in i höjdkvalet klockan 20.10. Säsongsbästa: 1,92 m. Kvalgräns: 1,95 m eller att vara bland de tolv främsta för att gå till final.

Carl Bengtström gjorde personbästa 48,52 i Eugene tidigare i år och ska nu försöka ta sig vidare till VM-semifinal. Kvalgräns: De fyra främsta från varje heat och de med de fyra snabbaste tiderna.

Hanna Hermansson tog sig vidare från kvalet med personbästa 4.06,30 på 1 500 m och jagar nu final. Kvalgräns: De fem första från varje heat plus de två snabbaste tiderna.

Stjärnkollen: Trestegshopparen Yulimar Rojas, Venezuela, ser ut att ha toppat formen och kommer till kvalet med fina längder. Som bäst i år har hon hoppat 15,74 m.

Världsettan Hansle Parchment, Jamaica, har denna säsong 13,09 som bästa tid på 110 m häck och ska nu försöka ta sig vidare till semifinal.

Niofaldiga världsmästaren Shelly-Ann Fraser-Pryce, Jamaica, är snabbaste i världen just nu, 10,67, och jagar semifinal.

Norrmannen Jakob Ingebrigtsen har bara åttonde snabbaste tid den här säsongen men är så klart på plats för att jaga VM-framgång på 1 500 m.

Håll koll på: Herrarnas final på 100 meter, med bland andra Fred Kerley, USA, Ferdinand Omanyala, Kenya, och Trayvon Bromell, USA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.