-
+

Guide: Skidskytte-VM onsdag

Världscupledaren Johannes Thingnes Bø väntar fortfarande på sitt första individuella guld i Pokljuka.
Världscupledaren Johannes Thingnes Bø väntar fortfarande på sitt första individuella guld i Pokljuka.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Är det dags för Johannes Thingnes Bø att ta sitt första individuella guld under skidskytte-VM i Pokljuka? Fortsätter den svenska medaljfesten? Här är det viktigaste du behöver veta inför mästerskapets sjätte tävlingsdag.

Annons

Annons

Vad: Distans, herrar, skidskytte-VM i Pokljuka, Slovenien.

När: Onsdag, 17 februari klockan 14.30.

Tv/radio: SVT, Eurosport och Radiosporten.

Svenska deltagare: Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Peppe Femling.

Hur: 20 kilometer, fyra skjutningar (ligg-stå-ligg-stå). Ett missat skott innebär en straffminut och blir därmed mer kostsamt än en straffrunda på omkring 25 sekunder som i andra tävlingsdiscipliner. Alltså: skyttet är mer utslagsgivande.

Svenska formen: Sverige har hittills tagit fyra medaljer och gör ett succémästerskap. De svenska herråkarna har verkligen steppat upp i år och har tagit medalj i varje lopp hittills: Först Martin Ponsiluomas sensationella sprintguld och därefter Sebastian Samuelssons silver i jaktstarten. Distans passar Samuelsson bra och han var fyra både vid OS 2018 och VM 2019.

Jag tycker att jag börjar samla ihop till en medalj i distans så jag hoppas att jag ska få komma ut med fullt fokus i morgon. Det är ju som en skyttetävling och det gäller att förmodligen ha 20 träff, kanske 19 om man ska ta en medalj, säger Samuelsson.

Norska formen: Norrmännen har å sin sida inte riktigt fått till den riktiga fullträffen – och i herrarnas individuella lopp har Norge hittills bara kammat hem ett brons genom Johannes Thingnes Bø. Världscupledaren Bø kom in till mästerskapet som den stora favoriten, men hittills har fransmännen – Simon Desthieux och Émilien Jacquelin – imponerat mer.

Medaljörer VM 2020: 1) Martin Fourcade, Frankrike, 2) Johannes Thingnes Bø, Norge, 3) Dominik Landertinger, Österrike.

Medaljörer OS 2018: 1) Johannes Thingnes Bø, Norge, 2) Jakov Fak, Slovenien, 3) Dominik Landertinger, Österrike.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss