A-
A+

Guide: Sveriges JVM-premiär mot Österrike

Leo Carlsson fyller år, premiärdagen till ära. Arkivbild.
Leo Carlsson fyller år, premiärdagen till ära. Arkivbild.
IshockeyTT

Österrike i första matchen.

Då är Juniorkronorna storfavoriter.

Här är det du behöver veta inför Sveriges JVM-premiär i ishockey.

Annons

Annons

Vad: Junior-VM i ishockey, Sverige–Österrike.

När: Måndag 26 december, 19.30, svensk tid.

Var: Scotiabank Centre, Halifax.

Tv/radio: SVT2/Play, P4 Radiosporten

+ Österrike utan stjärnan

Marco Kasper har en viktig roll i SHL-laget Rögle. Centern, som NHL-draftades som åttonde spelare av Detroit i somras, hade varit den stora stjärnan i laget. Men han är inte med utan spelar i stället med Rögle i Sverige.

Det gör att andra får kliva fram. En av dem är backen David Reinbacher. Han gör sin andra säsong i den starka schweiziska ligan och har gjort 14 poäng (två mål och tolv assist) på 28 matcher för Kloten.

+ Svag uppladdning

Det är visserligen när turneringen börjar som spelet måste stämma. Men en bra uppladdning brukar vara en skön känsla att ha med i ryggen – och resultatmässigt har det inte gått något vidare för Juniorkronorna.

Mot USA, en av guldfavoriterna, förlorade Sverige klart med 1–5 efter att USA bland annat gjort tre obesvarade mål i den andra perioden.

I genrepet mot Schweiz dagen före julafton var motståndet på förhand lite enklare. Men likväl blev det förlust, 3–4 efter förlängning.

+ Stjärnans födelsedag

Att fylla 18 år är en stor grej. För Leo Carlsson, en av Sveriges ledande spelare, kan det komma att bli dubbelt firande då han träder in i vuxenvärlden på annandag jul. En premiärvinst lär sannerligen finnas med på önskelistan och visst kan han mycket väl komma att få segerjubla. Sverige är favorit mot Österrike som på papperet, tillsammans med Tyskland, är den svagaste gruppmotståndaren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.