Guvernör till Trump: Res inte till Kenosha

Demonstrationer mot diskriminering och övervåld mot svarta i Kenosha i Wisconsin i helgen.
Demonstrationer mot diskriminering och övervåld mot svarta i Kenosha i Wisconsin i helgen.
USATT

"Tänk om". Wisconsins demokratiske guvernör Tony Evers sällar sig till de partikamrater som redan manat USA:s president Donald Trump att ställa in tisdagens besök i den upploppshärjade staden Kenosha.

Annons

Annons

I ett brev skriver Evers att han och andra lokala ledare är bekymrade över vad ett presidentbesök skulle betyda för den lilla staden i Wisconsins sydöstra hörn och att det skulle sluka polisresurser.

"Jag är orolig över att er närvaro enbart förhindrar vårt läkande. Jag är orolig för att er närvaro enbart hindrar vårt arbete att överbygga splittring och gå framåt tillsammans", skriver Evers i brevet som bland andra tidningen USA Today tagit del av.

Kenosha har skakats av protester mot ordningsmaktens övervåld mot svarta den senaste veckan, efter att svarte Jacob Blake skottskadades svårt av polis för drygt en vecka sedan. Några dagar senare eskalerade situationen med inresta aktivister, upplopp och plundring. Två demonstranter sköts ihjäl av en nu gripen inrest 17-åring med ett halvautomatiskt vapen.

I mitten av veckan begärde Evers hjälp från den republikanske presidenten, som då skickade federal polis och fler nationalgardessoldater till Kenosha.

Wisconsin är en av de viktigaste så kallade vågmästardelstaterna där det står och väger mellan republikansk och demokratisk majoritet och där höstens presidentval kommer att avgöras.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons