A-
A+

Gyökeres vräker in mål – men ligger lågt

Viktor Gyökeres i samtal med förbundskaptenen Janne Andersson.
Viktor Gyökeres i samtal med förbundskaptenen Janne Andersson.
FotbollTT

Malmö FF försökte locka honom till klubben i somras men 23-åringen nobbade.

Det var ett intressant alternativ, men jag kände att jag ville göra ett avtryck i England, säger Viktor Gyökeres.

Och som han gjort det.

Anfallaren vräker in mål för Coventry – därför ringde förbundskaptenen Janne Andersson in honom som Zlatan Ibrahimovics ersätter till VM-kvalet.

Annons

Annons

The Championship är inte Champions League – där Gyökeres sannolikt fått visa vad han går för om han nappat på sportchefen Daniel Anderssons erbjudande.

Men den engelska andraligan håller tillräckligt hög klass för att duga som grund för att för att bli uttagen som Ibrahimovics ersättare i VM-kvaltruppen.

Även om Gyökeres inte ser sin oväntade resa hem till Stockholm på det sättet.

Jag vet inte om jag är här för att ersätta honom, men jag är här i stället.

Målmaskin i svenskklubb

Med nio mål på elva matcher för Coventry ligger han trea i skytteligan i The Championship – en målproduktion som till väsentlig del bidragit till att klubben ligger trea och på kvalplats.

De som var med förr eller har koll på engelsk fotboll vet att Coventry var en klubb att räkna med en gång i tiden, med klar svensk anknytning.

Landslagsspelare som Roland Nilsson, Magnus Hedman och Tomas Antonelius lirade i Premier League för klubben på 90- och 00-talet. Sedan kom raset, en havererad ekonomi och en tillvaro utan egen arena att spela på.

Det har varit några tuffa år. Alla i klubben är jätteglada över vara tillbaka i en högre division, säger Gyökeres.

Annons

Annons

Kontrakt på tre år

Han har själv några vagabondliknande säsonger bakom sig. Efter flytten från Brommapojkarna till Brighton 2017 har han mest varit utlånad.

Förra säsongen avslutades i Coventry. I somras köpte klubben loss honom. Nu sitter han på ett treårskontrakt. Det ser han som en förklaring till succén under hösten.

Skillnaden mot tidigare var att jag varit med från start och har fått spela kontinuerligt. Det har jag inte fått göra tidigare när jag varit utlånad till klubbarna.
När man är på lån känns det som att det krävs lite extra. Nu känns det som att jag är en del av laget, säger han.

Förbundskaptenen Janne Andersson om Gyökeres:

Han gjorde ett väldigt bra intryck på mig när han var med på januariturnén för ett par år sedan. Vi var väldigt nyfikna på honom och på att följa honom. Det har varit lite blandat för honom, med utlåningar, men nu har han gjort det väldigt starkt med Coventry under hösten.

Låga förväntningar

Det ska bli jätteroligt att jobba med honom igen. Han är en intressant forwardstyp som jag gillar. Kraftfull. Vi får se hur mycket spel det blir och om det blir spel, men är man med ska man visa upp sig.

Viktor Gyökeres ligger lågt. Får han speltid är det en bonus. Bara att vara på plats ser han som en investering för framtiden.

Det är jättekul att vara här och hoppas att jag kan göra det bra på träningarna. Jag ska bara njuta, säger Gyökeres, som inte har några förväntningar.
Jag har inga alls, men det är klart att man alltid vill spela. Jag ska inte förvänta mig så mycket.

Martin Olsson tränade individuellt på tisdagen. Isaac Kiese Thelin klev av träningen med känningar i lårets baksida och ska undersökas av det medicinska teamet.

Sedan tidigare saknas lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf som väntas bli pappa igen vilken dag som helst.

Sverige möter Kosovo på lördag och Grekland på tisdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.