A-
A+

Haak förlorade karriärens viktigaste match

Isabelle Haak. Arkivbild.
Isabelle Haak. Arkivbild.
VolleybollTT

Det var volleybollstjärnan Isabelle Haaks viktigaste match i karriären. Men hennes Vakifbank från Istanbul lyckades inte vinna Champions League.

Italienska Imoco Volley från Conegliano vann med 3–2 i set.

Annons

Annons

Annons

Annons

Vakifbank var ute efter en trippel efter att ha vunnit den turkiska ligan och den turkiska cupen. Och Haak sade inför matchen till TT att hon ville ha revansch på fjolåret då Champions League stoppades av coronaskäl innan hon och Vakifbank skulle spela semifinal.

Men nu blev det inte så. Den 21-åriga svenskan, som i Turkiet kallas för "Queen of the North", fick nöja sig med att vinna poängligan i Champions League på 236 poäng totalt.

Känns såklart riktigt tungt, det har varit en bra känsla alla dessa dagar kring matchen och stämningen i laget har varit på topp, vi ville så gärna vinna och vi var nära också men i slutändan är dom starkare och gör en bättre match än vi, säger Isabelle Haak till SVT.
Vi gav dom en riktigt bra match men i dag gör dom det bättre tyvärr. Det är riktigt jobbigt men förhoppningsvis växer man ändå av det, säger Haak.

Vakifbank inledde bäst, tog grepp om det första setet och vann till slut med 25–22. I det andra var det jämnt till 16–16, sedan drog Imoco Volley ifrån och vann med 25–22.

Det tredje blev jämnt och Vakifbank vann till slut med 25–23 efter bättre anfallsspel och bättre bollmottagning. I det fjärde hade det italienska laget kommandot ända fram till 21–21. Imoco Volley drog dock sedan ifrån, vann tre raka bollar och setet med med 25–23.

Det femte och avgörande setet blev svängigt och ledningen skiftade hela tiden, men till slut drog Imoco Volley ifrån till 15–12.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?