A-
A+

Haaland sänkte Serbien – nu väntar Sverige

Erling Braut Haaland gratuleras av Martin Ødegaard efter att den förstnämnde gjort 1–0-målet borta mot Serbien i Nations League-premiären.
Erling Braut Haaland gratuleras av Martin Ødegaard efter att den förstnämnde gjort 1–0-målet borta mot Serbien i Nations League-premiären.
FotbollTT

Se upp, Sverige.

Norske storstjärnan Erling Braut Haaland prickade in enda målet i Nations League-premiären borta mot Serbien.

På söndag ställs den blivande Manchester City-anfallaren mot Sverige på Friends arena.

Annons

Annons

Nog för att de flesta i fotbollsvärlden har bra koll på den alltjämt blott 21-årige anfallsbjässen efter att han vräkt in mål för Dortmund de senaste åren, vilket medfört att han från och med nästa säsong spelar i Manchester City. Men det svenska landslagets motståndarbevakare Tom Prahl och Roger Sandberg, som var på plats på Marakana-stadion i Belgrad, lär nog ha en hel del att delge förbundskaptenen Janne Andersson inför Sveriges möte med Norge i Nations League på Friends arena på söndag.

Vänstervolley

Exempelvis att det inte går att ge Norge sådana ytor som i den 27:e minuten. I ett snabbt anfall längs högerkanten tog sig högerbacken Marcus Holmgren Pedersen, Feyenoord, fram. 21-åringens inspel på den tomma ytan var perfekt. Där kom nämligen en framstormande Erling Braut Haaland, som inte hade några problem att medelst en vänstervolley pricka in landslagsmål nummer 16 i den 18:e landskampen.

Redan nio minuter tidigare kunde, och kanske borde, emellertid Haaland ha spräckt målnollan. Han kom helt fri, men fick inte rätt på bollen och högerskottet gick över.

I den 67:e minuten valde norske förbundskaptenen Ståle Solbakken att plocka ut sin anfallsstjärna. Förmodligen med söndagens Sverigemöte i åtanke.

Norge och Sverige möts sedan även nästa söndag i Oslo.

Annons

Annons

Ineffektivt Serbien

Serbien, som Sverige däremellan ställs mot hemma nästa torsdag, då? Tja, förbundskapten Dragan Stojkovics manskap – som till skillnad mot både Norge och Sverige kvalade in till VM i Qatar – hade klart mest av bollen, vann hörnstatistiken med 12–0 och skapade flest chanser. Men effektiviteten hos Serbien, med Fulhamstjärnan Aleksandar Mitrovic i spetsen, lös med sin frånvaro den här gången.

Norge å andra sidan stängde ganska förtjänstfullt igen i defensiven, inte minst tack vare målvakten Ørjan Nyland, och kunde packa in en skön premiärseger inför mötet med Sverige.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.