A-
A+

Häcken i semifinal – körde över Norrköping

Häcken är klart för semifinal.
Häcken är klart för semifinal.
FotbollTT

Häcken är klart för semifinal i Svenska cupen efter 3–0-seger hemma mot Norrköping.

Annons

Annons

På Bravida arena var det Häcken som tog tag i matchen. Hemmalaget ägde bollen men kom aldrig till några heta målchanser. Närmast kom Benie Traore vars nick saknade fart.

Men med ett par minuter till halvtidsvilan rev Yahya Kalley ner Ibrahim Sadiq i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Simon Gustafson var sedan kylig och placerade in ledningsmålet.

Vi gör det helt okej men vi måste hitta det där extra för att kunna såra dem. Men det är svårt när spelet hackar och det blir avbrott varannan minut, konstaterade Gustafson i C More.

I den andra halvleken skruvade Häcken upp tempot – och då kom fler mål. Först nickade Lars Olden Larsen in 2–0 efter fint inspel från högerkanten. Ett par minuter senare kom också 3–0 genom Momodou Sonko, vilket även blev slutresultatet.

Ett glädjebesked för hela fotbollsrörelsen var att Kristoffer Khazeni gjorde comeback i Norrköpingströjan. För drygt ett år sedan opererades Khazeni för en elakartad cancertumör i hjärnan och länge var det osäkert om han skulle kunna spela fotboll igen.

Övriga kvartsfinaler avgörs på söndag respektive måndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.