-
+

Häcken: Mästarklubben kan läggas ned

Från SM-guld till nedläggning? Det varnar företrädare för Häcken om det extra årsmötet inte röstar för ett övertagande. Arkivbild.
Från SM-guld till nedläggning? Det varnar företrädare för Häcken om det extra årsmötet inte röstar för ett övertagande. Arkivbild.
FotbollTT

Svenska mästarklubben Göteborgs FC kan läggas ned om BK Häckens medlemmar röstar nej till ett övertagande.

Det framkom när Häcken hade ett digitalt medlemsforum, skriver Göteborgs-Posten

Annons

Annons

Den 27 januari håller Häcken extra årsmöte där klubbens styrelse lagt fram förslaget att klubben ska överta svenska dammästarna Göteborgs FC:s verksamhet.

I kväll hade Häcken ett digitalt medlemsforum där medlemmarna fick ställa frågor i ämnet.

En var vad som händer om Häckens medlemmar röstar nej till styrelsens förslag. Klubbchefen Marcus Jodin:

Jag vet inte om jag vill spekulera i det. Det är klart att det kanske finns någon utväg i att IFK Göteborg hittar någon lösning, men inte efter det som har skett nu och att GFC också har deklarerat att de ser oss som den klubben som kan göra det här på riktigt. Då ser jag tyvärr att utgången förmodligen blir en nedläggning, det är väl det jag ser, säger han till GP.

Svenska mästarlaget Göteborg FC meddelade i slutet av december att klubben lägger ned verksamheten, bara en tid efter att klubben vunnit sitt första SM-guld. Men dramat tog en ny vändning på nyårsafton när man efter ett möte med spelarna meddelade att det, trots allt, skulle bli spel i damallsvenskan 2021.

Dock med förhoppningen om att en etablerad herrföreningen skulle ta över verksamheten. Där är Häcken den enda Göteborgsklubb som visat aktivt intresse.

Robin Heed, ordförande i Häckens supporterklubb Getingarna, säger till DN att han tror på en jämn omröstning vid det extra årsmötet:

Jag skulle säga att det är 50–50 att det blir av.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss