A-
A+

Häcken till final – Blackstenius matchhjälte

Häckens Stina Blackstenius (gulsvart) och Rosengårds Jelena Cankovic
Häckens Stina Blackstenius (gulsvart) och Rosengårds Jelena Cankovic
FotbollTT

Häcken är klart för final i svenska cupen efter att ha slagit ut Rosengård.

Stina Blackstenius satte matchens enda mål och Jennifer Falk storspelade i Häckens mål – bland annat med en brutal räddning med ansiktet.

Jag räddar hellre med ansiktet än att det blir mål, säger Falk efter 1–0-segern.

Annons

Annons

Det var två favoriter till det allsvenska guldet som gjorde upp om den sista finalplatsen. Rosengård kom till spel bara dagar efter förlusten mot Bayern München i Champions League.

Både lagen inledde med en hög press. Häcken hade svårigheter att ta sig ur pressen och var långa stunder tillbakatryckta. Men om Rosengård pressade hårdast var det ändå Häcken som skapade de vassaste chanserna.

Stina Blacksteniuis hade en nick på mål efter hörna som Stephanie Labbé reflexräddade och kort för paus hade Paulin Hammarlund ett skott på mål som gick upp i en båge varpå en Rosengårdsförsvarare fick nicka bort den på mållinjen.

Vi gör det bra och vi ska vara nöjda med vår prestation. Men vi kan ännu bättre, säger Blackstenius till TT efter matchen.

"Viktigt"

Matchbilden fortsatte att vara jämn i den andra halvleken, och Blackstenius fortsatte att komma till lägen. Hon hade en bra chans i mitten av den andra halvleken och i den 78:e minuten var det som att hon hade samlat ihop till det där målet. För då kom det. Blackstenius höll sig framme nära mål dit bollen damp ner efter ett inlägg från Anna Csiki, som Julia Zigiotti Olme vann duellen på.

Det är väl ett av de lättare målen jag gjort, det var bara att peta in den, säger Blackstenius och fortsätter:
Det var en bra match för oss att få, högt tempo hela tiden. De kommer ut med stor intensitet, det är mycket som står på spel, det märktes.

Annons

Annons

Räddade med ansiktet

Rosengård tryckte på för en kvittering och hade bland annat två ribbträffar i den andra halvleken, men Häcken stod emot – mycket tack vare en storspelande Jennifer Falk i målet. En viktigt räddning gjorde hon på en hårt skott av Hanna Bennisson.

Jag fick bollen mitt i nyllet, jag hade munnen öppen och den träffade rätt i ansiktet. Men jag räddar hellre med ansiktet än att det blir mål, säger Falk till TT.
Vi gör en bra match, vi vågar göra det vi sagt att vi ska göra. Segern ger en boost för självförtroendet, speciellt för att vi slår Rosengård, det är alltid skönt att slå Rosengård.

I finalen, som spelas den 13 maj, möter Häcken Eskilstuna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!