A-
A+

Häcken upp i topp: "Kändes helt overkligt"

Alexander Jeremejeff ordnade tre poäng och serieledning till Häcken genom att sätta 1–0 mot Sirius på tilläggstid.
Alexander Jeremejeff ordnade tre poäng och serieledning till Häcken genom att sätta 1–0 mot Sirius på tilläggstid.
FotbollTT

Allsvenskans skyttekung Alexander Jeremejeff punktmarkerades av två Siriusspelare hela matchen men avgjorde ändå.

Häckenstjärnans nittonde mål för säsongen kom i tilläggstidens sista minut:

Jeremejeff är skoningslös i de lägena, säger Häckentränaren Per-Mathias Høgmo efter 1–0 borta mot Sirius.

Annons

Annons

Det var målfest och dramatik in i det sista när Häcken tog emot Sirius i våras. En match som västkustlaget vann med en man färre på planen och trots att Uppsalalaget kvitterade i den 95:e minuten. Segerskytt den gången: Häckenförsvararen Even Hovland som satte det avgörande 4–3-målet med matchens sista spark i den 96:e minuten.

Riktigt så målsprakande blev det inte när returen spelades på Studenternas IP i Uppsala under måndagen.

Sirius hoppades på revansch men fick se sig snuvat på poängen igen i en match som var mållös ända fram till slutsekunderna då seriens skyttekung Alexander Jeremejeff hittade det läge som han hade letat efter hela matchen och stängde tillställningen med sitt 1–0-mål.

Skönt med ett sent mål igen mot Sirius. Det kändes helt overkligt men det är väl en sådan typ av säsong. Bollen studsar rätt för laget igen, säger Häckenanfallaren som avgjorde genom att kasta sig fram och trycka in säsongens nittonde fullträff.

Sjukdom och nackspärr

Ett mål som förmodligen inte var ett av hans vackraste:

Nej, jag tappade balansen lite, såg att försvararen kom från vänster och tänkte att han skulle slänga sig för att täcka den och försökte få bollen under honom. Det var skönt att det gick.

Att Alexander Jeremejeff – som vanligt numera – uppvaktades från två håll hela matchen störde honom inte. Värre har det varit med måendet under den senaste tiden.

Jag blev sjuk innan förra matchen (mot Mjällby) och tappade lite flås. Sedan fick jag en boll i bakhuvudet på en av träningarna och fick lite nackspärr efter det och så, men det är bara att bita i det sura äpplet och nu mår jag bra igen, säger han.

Annons

Annons

"Ser riktigt bra ut"

TT: Du är inne i ditt livs hittills målbästa säsong, har gjort två mål fler än det personliga rekordet på 17 fullträffar och det är många matcher kvar. Vad är skillnaden mot tidigare?

Att vi jobbar hårt för att jag ska hamna i bra ytor. Med den bevakningen jag har så tvingas vi jobba fram rätt ytor, då vet jag vilka ytor som jag ska attackera och vad jag ska göra om bollen kommer där. Sedan har jag justerat lite i fysiken, skruvat på detaljer bara, säger Alexander Jeremejeff.

Hans sena segermål och att Hisingslaget höll nollan bakåt för tredje matchen i rad gör att Häcken nu går upp i serieledning och fortsätter utmana om guldet.

Det är klart att det vore varit häftigt att ta det men det är många bra lag med där uppe så vi ska jobba hårt för det. Vill man bli bäst så måste man bli bra på mycket och vi har tillräckligt bra spelare för att skapa målchanser mot alla lag. Kan vi då koppla ihop det med att vi börjat hålla nollor bakåt, så ser det riktigt bra ut.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.