Halmstad vann toppmötet efter sent avgörande

Rasmus Wiedesheim-Paul blev matchhjälte för Halmstad. Arkivbild.
Rasmus Wiedesheim-Paul blev matchhjälte för Halmstad. Arkivbild.
FotbollTT

Det såg länge ut att bli delad pott på Örjans vall.

Men med bara fem minuter kvar av ordinarie tid säkrade Halmstads skyttekung tre poäng mot Gif Sundsvall.

Otroligt skönt, inte den vackraste matchen kanske. Men oerhört skönt att få vinna, sade matchhjälten Rasmus Wiedesheim-Paul.

Annons

Annons

Tabelltvåan Halmstad tog emot tabelltrean Gif Sundsvall hemma på Örjans Vall.

Med bara en poängs skillnad mellan lagen var det upplagt för en jämn batalj. Jämt blev det, och länge mållöst.

Men det var till slut hemmalaget som plockade alla tre poäng och drog ifrån Sundsvall i tabellen.

Efter 45 minuter spelade gick man till pausvila med ställningen 0–0. Trots ett kanonläge för "Giffarnas" Pontus Engblom på slutet.

Det var en bra löpning och en bra boll av Engblom. Han är het i de där lägena. Synd att han inte gjorde mål bara, sade gästernas Johan Andersson till Dplay i paus.

Det var först i den 85:e minuten, efter slarv i Sundsvallsförsvaret, som Rasmus Wiedesheim-Paul kunde spräcka målnollan och rulla in matchens enda men sitt åttonde denna säsong.

Vi jobbar otroligt hårt matchen igenom. Sundsvall spelar bra och de har mycket boll. Men vi håller oss kvar i matchen genom att försvara bra och till slut så förvaltade vi lägena bra, sade anfallaren till Dplay efter matchen.

På Gamla Ullevi blev det oavgjort och mållöst i derbyt mellan Gais och Örgryte.

Detta trots att Gais fick avsluta matchen med en man mindre efter att Nikola Ladan fått syna det röda kortet i den 58:e minuten när han fullständigt kapade Örgrytes Adam Bergmark-Wiberg.

Tidigare under lördagen spelade Umeå och Norrby 1–1. Ett resultat som gör att nykomlingarna Umeå fortsatt ligger på negativ kvalplats.

Matchen mellan Ljungskile och Öster avbröts i den 14:e minuten på grund av kraftigt regn och oväder. I över två timmar väntade lagen på ifall det skulle gå att återuppta, men runt 20.15 på kvällen kom så beskedet att matchen skjuts upp. 10.00 på söndagsmorgonen kommer planen att besiktas. Får den grönt ljus då spelas mötet 18.00 samma dag. Matchen börjar då om från början.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons