A-
A+

Halvmuntert slut på deppig börsvecka

Det pekade uppåt på börsen inför helgen. Arkivbild
Det pekade uppåt på börsen inför helgen. Arkivbild
BörsTT

Stockholmsbörsen avslutar veckan med en svag uppgång.

Men sett till veckan som helhet har breda OMXS-index backat något.

Annons

Breda OMXS-index och OMXS30-index med de 30 mest omsatta aktierna steg 0,9 respektive 0,6 procent i fredagens handel. Uppgången bland OMXS30-bolagen var bred, med 23 av aktierna på plus.

Trots dagens uppgång har OMXS-index tappat omkring en procent i relation till föregående fredagens stängningskurser.

Molntjänstbolaget Sinch gick på fredagen segrande ur striden bland OMXS30-bolagen, med en uppgång på 3,4 procent. Gruvbolaget Boliden steg i sin tur 2,6 procent och investmentbolaget Kinnevik lyfte 1,9 procent.

Fastighetsbolaget SBB tog jumboplaceringen med en nedgång på 1,3 procent, tätt följt av modejätten H&M och mätteknikföretaget Hexagon som tappade 1,2 respektive 1,1 procent.

Utbildningskoncernen Academedias aktie lyfte 3,6 procent efter en kvartalsrapport som visade på en oväntat hög vinst för kvartalet som avslutades i mars. Även butikskedjan Clas Ohlson hade en stark börsdag, aktien steg 3,5 procent efter en månadsrapport som visade på ett försäljningslyft för april.

Utvecklingen i Stockholm låg i linje med ledande Europabörser. Londonbörsens FTSE100-index steg 1,0 procent, Parisbörsens CAC40-index lyfte 1,3 procent och Frankfurtbörsens Dax-index höjde sig 1,4 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.