A-
A+

Hammarby säljer talangen till Serie A-klubb

Aimar Sher (vänster) har lämnat Hammarby för Spezia. Arkivbild.
Aimar Sher (vänster) har lämnat Hammarby för Spezia. Arkivbild.
FotbollTT

Redan förra veckan rapporterade Expressen att det var på gång. Nu är det officiellt. Hammarby säljer sin talangfulla mittfältare Aimar Sher, 18, till Serie A-laget Spezia, meddelar "Bajen" på sin webbplats.

Annons

Annons

"Vi hade helst sett att Aimar stannat kvar hos oss och fortsatt att utvecklas här. Vi har jobbat för att förlänga hans avtal under en lång tid, men inte kunnat nå en överenskommelse med honom och hans rådgivare. När nu Spezia visade konkret intresse har vi haft en god dialog, och övergången blir en bra affär för Hammarby. Vi önskar Aimar stort lycka till i hans nya klubb", säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens webbplats.

Enligt Expressen får Hammarby omkring 15 miljoner kronor för Aimar Sher, som kom till klubben som elvaåring och gjorde A-lagsdebut som 16-åring. Totalt blev det 32 allsvenska matcher och ett mål för Sher.

Nya klubben Spezia är anrik, bildades för 115 år sedan, men nådde Serie A för första gången någonsin i fjol – och höll sig kvar. Nu är gamle storspelaren Thiago Motta ny tränare sedan Vincenzo Italiano lämnat för Fiorentina. Spezia meddelar på sin webbplats att svensken får nummer 31 på tröjan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!