A-
A+

Hammarby till final – vann Stockholmsderbyt

Hammarby jublar efter derbyseger och säkrad cupfinal.
Hammarby jublar efter derbyseger och säkrad cupfinal.
FotbollTT

Hammarby tog en tidig ledning och kunde hålla emot Djurgården i Stockholmsderbyt.

Efter 1–0-segern väntar final i svenska cupen mot Häcken.

En titel har Hammarby haft, det ska bli två, säger Hammarbys Astrit Selmani i C More.

Annons

Annons

För tre dagar sedan spelade Hammarby 120 minuter mot Trelleborg i första matchen efter det stora coronautbrottet i truppen. Det var med andra ord ett tröttkört lag mot Djurgården i svenska cupens semifinal.

Men trots det var det Hammarby som skulle ta ledningen.

I 17:e minuten riktade Mohanad Jeazhe ett inlägg mot straffområdet som Hjalmar Ekdal försökte rensa bort. Men mittbacken, som tidigare tillhörde Hammarby, rensade bollen rakt på Gustav Ludwigson. 27-åringens skott blev misslyckat och var inte nära att gå på mål, men som tur var för Hammarby gick den rakt på Aziz Outtara Mohammed och in i mål.

Så länge man skjuter så vet man inte vad som händer. Vi behöver nog lite tur i dag och det har vi haft och förhoppningsvis håller det i sig, sade Ludwigson i C More i paus.

Flera ramträffar

Visst hade Hammarby haft marginalerna på sin sida i första halvleken. Bara minuter efter ledningsmålet var Hjalmar Ekdal en ribbträff från att kvittera. Och i 35:e minuten hade Djurgården ett dubbelläge när Magnus Eriksson sköt ett skott i ribban följt av stolpen och rakt ut till Edward Chilufya. 21-åringen satte pannan på bollen men träffade även han ribban och kvitteringen uteblev.

Jag tycker att vi ska fortsätta. Vi har bra bolltempo och hotar i djupled. Det är det lilla sista som saknas och vi behöver bli skarpare för att vinna matchen, sade Magnus Eriksson.

Djurgården fortsatte att försöka i andra halvlek och tryckte på rejält för en kvittering. Men "det lilla sista", som Eriksson refererade till, fortsatte att saknas och tiden blev alltmer knapp. Inbytte Emir Kujovic hade bland annat ett farligt läge med dryga kvarten kvar, men fick inte ordning på nicken.

Och det skulle inte bli några mål för Djurgården denna söndagseftermiddag. Hammarbys tidiga ledningsmål räckte och matchen slutade 1–0.

Klart att det inte är roligt när man spelar relativt bra och inte gör mål. Jag tycker vi gör det mesta rätt utom mål, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Annons

Annons

"Höll på att svimma"

Efteråt var det rejält trötta Hammarbyspelare som hade fått kämpa frenetiskt i försvarsspelet.

Jag höll på att svimma sista fem minuterna.Tilläggstid var jättejobbigt och jag såg dubbelt flera gånger, säger Astrit Selmani.

Mads Fenger:

Vi jobbar och krigar. Jag tror att de flesta inte hade någon energi, men det är bara att jobba. I dag fick vi acceptera matchbilden att det var de som hade bollen mest. Men vi krigade och vann.

Nu väntar Häcken i finalen den 30 maj för Hammarby.

Jag har haft som mål att vi ska ta oss till final. Nu är vi där. Åtta matcher i allsvenskan innan det och sen ska vi vinna, säger Astrit Selmani.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!