A-
A+

Hammarbys medlemmar vill köpa ut Zlatan

Zlatan Ibrahimovic på plats på en Hammarbymatch på Tele2 arena. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic på plats på en Hammarbymatch på Tele2 arena. Arkivbild.
FotbollTT

Hammarbys medlemmar vill undersöka möjligheterna att köpa tillbaka AEG:s och Zlatan Ibrahimovics aktieinnehav i klubben. Motionen röstades igenom på klubbens årsmöte på tisdagen.

Annons

Annons

Hammarby IF hade sitt årsmöte under tisdagen där det röstades om en rad motioner – bland annat om Anschutz Entertainment Groups (AEG) och Zlatan Ibrahimovics aktieinnehav i den allsvenska klubben.

AEG äger 47 procent av aktieinnehavet i Hammarby där Ibrahimovic i sin tur äger hälften av AEG:s aktier i Hammarby.

En medlem skickade in en motion under rubriken "AEG:s andelar i Hammarby Fotboll AB" där medlemmen kom med två uppmaningar:

+ "Ta ställning för principen att Hammarby ska vara en till 100 procent medlemsägd förening."

+ "Utforska de ekonomiska möjligheterna att köpa tillbaka AEG:s (och andra eventuella minoritetsägares) andelar i Hammarby Fotboll AB."

Styrelsen svarade med att man är "vänligt inställd till ansatsen i motionen" och att "föreningen redan arbetar i den riktning som du efterfrågar."

"Som utförligt diskuterades på föregående årsmöte så är det annars ingen annan än föreningens medlemmar som ytterst bestämmer över någon del av Hammarby Fotboll redan som det är, särskilt avses då Hammarby Fotboll AB i vilket AEG har haft ett ägarintresse i många år nu. 51 procent-regeln garanterar den saken. Ur ett rent maktperspektiv så har alltså föreningen makten över verksamheten precis som det alltid har varit", skriver styrelsen.

På årsmötet röstade således motionen igenom och nu ska möjligheten att köpa ut AEG och Zlatan undersökas.

Det var i november 2018 som det blev känt att Ibrahimovic var ny storägare i Hammarby. Han äger ensam en fjärdedel av klubben.

Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, sade han till Aftonbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!