Hamréns Islands missar EM efter sent tapp

Island tappade 1–0 till 1–2 efter två sena mål från Ungern.
Island tappade 1–0 till 1–2 efter två sena mål från Ungern.
FotbollTT

Det blir inget tredje raka mästerskap för Island. Landet och tränaren Erik Hamrén missade EM-chansen i playoff-finalen mot Ungern efter en sent tappad ledning. Ungern vann i Budapest med 2–1.

Annons

Annons

Island tog ledningen i matchen genom storstjärnan Gylfi Sigurdsson. Målet kom på frispark, och Ungerns målvakt Peter Gulacsi tappade in bollen efter en jättetavla.

Island tappade ledning sent

Men hemmalaget skulle komma tillbaka. Island höll tätt länge, och gjorde sitt bästa för att dra ut på tiden. Men i den 88:e minuten dök bollen upp framför Loic Negos fötter efter flipperspel i straffområdet, och den franskfödde Nego kunde sätta 1–1.

Innan matchen handlade mycket om Ungerns stortalang Dominik Szoboszlai. Han hade en tuff match, men klev fram när det gällde som mest. I den 92:a minuten drev han fram bollen och pricksköt 2–1 till Ungern via stolpen.

Detta skickar Ungern till EM och grupp F tillsammans med Frankrike, Tyskland och Nederländerna.

Annons

Annons

Pandev Nordmakedoniens hjälte

Goran Pandev, 37, krönte säkerligen sin karriär på torsdagen genom att skjuta sitt Nordmakedonien till landets första mästerskap någonsin. Nordmakedonien besegrade Georgien i Tbilsi med 1–0 och säkrade därmed en biljett till EM nästa sommar.

Det var en smått poetisk kväll för Pandev – han är nämligen lagets kapten, landets bästa målskytt genom tiderna (36) och den som har gjort flest landskamper för Nordmakedonien (114).

I den 56:e minuten petade han in matchens enda mål, och säkrade landets första mästerskapsbiljett. Laget kommer att hamna i grupp C, med Nederländerna, Österrike och Ukraina.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons