A-
A+

Han är årets mest populära sommarvärd i P1

Benjamin Ingrosso och Niklas Strömstedt var sommarens mest populära sommarvärdar i P1. Pressbild.
Benjamin Ingrosso och Niklas Strömstedt var sommarens mest populära sommarvärdar i P1. Pressbild.
KulturTT

Störst antal lyssningar, flest reaktioner på sociala medier och längst genomsnittlig lyssningstid – Benjamin Ingrosso är årets mest populära sommarvärd i P1.

Även artistkollegan Niklas Strömstedt gör succé i programmet.

Annons

Annons

2021 har varit ett rekordår för "Sommar i P1". Räckvidden för poddversionerna har ökat med närmare tio procent jämfört med förra året. Men om det beror på en tillfällig pandemieffekt kan programchefen Bibi Rödöö inte svara på.

Så tänkte vi i fjol, och det kanske är så även i år. Men nu har ju folk börjat resa igen och kan göra många andra saker än att lyssna på "Sommar". Det är podden som slår rekord, vi hade två miljoner lyssningar under en vecka. Det är en magisk nivå och ett svårslaget rekord, säger hon.

Topp tre någonsin

Benjamin Ingrossos program är inte bara det mest populära bland poddlyssnarna i år. Det är även den tredje mest populära "Sommar i P1"-podden sedan starten. Även Niklas Strömstedt klättrar in på tio-i-topplistan över de mest lyssnade poddavsnitten från "Sommar i P1" hittills. Dessutom blev han en favorit bland FM-lyssnarna under årets säsong.

Det är två populära artister som har sin publik och som skapar fina "Sommar"-program som uppskattas högt av lyssnarna, säger Bibi Rödöö.

Hon är samtidigt positivt överraskad över att många inte lika kända personer har blivit lyssnarfavoriter. Som polisen Nadim Ghazale, ekonomen Tomas J Philipson, forskningschefen Mikael Dolsten och släktforskaren Peter Sjölund.

Innehållet i deras program är inte, så att säga, lättlyssnat och de är inte kända personer med en stor publik. Det är vad de pratar om man är intresserad av, säger Bibi Rödöö.

Annons

Annons

"Kommer som en kulspruta"

"Sommar i P1" är ett program som många tycker till om. Men enligt Bibi Rödöö är det främst i början, när listan över sommarvärdar presenteras, som tonen är hårdast.

Jag står i skottgluggen då och det blir tuffare och tuffare för varje år. Allt fler kritiska röster höjs och tonfallet blir allt skarpare: "Varför har ni inte med den personen?" eller "Varför tar ni inte upp det ämnet?". Det kommer som en kulspruta och jag svarar så mycket jag hinner i olika intervjuer. Men sedan kommer bara en enorm kärleksstorm från lyssnarna, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!