A-
A+

Han är Sveriges sista hopp i Melbourne

Sveriges André Göransson får bära det blågula hoppet i Australian Open. Arkivbild.
Sveriges André Göransson får bära det blågula hoppet i Australian Open. Arkivbild.
TennisMelbourne, TT:s utsände

Allt blågult hopp släcktes inte i och med Mikael Ymers uttåg ur Australian Open-tennisen. Svenske André Göransson vann sin första match i herrdubbeln.

Jag får göra så gott jag kan och hålla Sverige vid liv, säger han.

Annons

Annons

Uppladdningen har kanske inte varit den bästa inför André Göransson. Han och hans dubbelpartner Marc-Andrea Hüsler från Schweiz har sett sin start skjutas upp flera dagar i rad, och regn och annat har gjort att de knappt hunnit träna. De spelade dubbelpar 2019, men har varit några år i från varandra och bildade par igen nära inpå grand slam-starten.

Vi fick träna en gång i går, bortsett från det har vi inte hunnit spela. Men vi känner varandra sedan innan, så det är ett plus, med tanke på kemin och sådär, säger Göransson.

Seger mot fransk duo

Trots att uppladdningen kanske hade kunnat vara bättre det blev det ändå seger i första omgången mot fransmännen Quentin Halys och Adrian Mannarino med 6–4, 6–4. Det är bästa resultatet i Australian Open för svensken, som dock har en kvartsfinal från Wimbledon 2021 som hittills bästa grand slam-resultat.

Första omgången är alltid tufft, oavsett tävling. Att komma in, få den första vinsten, komma in i underlaget, och hamna i "tävlingsmode". Jag är väldigt nöjd med insatsen, säger Göransson om fredagens seger.

Redan på lördagen väntar omgång två, mot tyske Andreas Mies och australiern John Peers.

Vi tränade lite med dem under veckan och jag har sett dem på touren. Jag har aldrig mött dem som par. Det är absolut ett etablerat par, det blir tufft så klart. Men jag ser det som ganska öppet, säger Göransson.

Annons

Annons

Mindre krävande

André Göransson valde att satsa på dubbeln efter universitetsstudier på UC Berkeley i USA.

Jag var lite skadad. Dubbeln är lite mindre krävande för kroppen, mindre påfrestande. Och så blev min ranking så pass högre i dubbeln ganska fort. Då valde jag att fortsätta. Jag har aldrig riktigt gett min singelkarriär någon riktig chans, men jag ångrar inte mitt val, säger 28-åringen.

TT: Dubbelt hamnar ju ofta lite i skymundan bakom singelturneringarna. Vad tycker du om det?

Man hade ju velat ha mer intresse för dubbeln. Marknadsföringen är väldigt dålig, det är ofta singelspelet som marknadsförs och syns i medierna. Så folk vet knappt om dubbeln. Det är det som fördärvar lite för intresset, säger Göransson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.