A-
A+

Här är konsertvåren 2022

Molly Sandén är en av artisterna som ger sig ut på turné i vår. Arkivbild.
Molly Sandén är en av artisterna som ger sig ut på turné i vår. Arkivbild.
MusikTT

Såväl artister som publik hade nog hoppats på att våren 2022 skulle vara en alldeles vanlig konsertvår – men trots publikbegränsningar i pandemins spår finns det fortfarande hopp om att få se och höra liveframträdanden på landets scener.

Annons

Annons

Konsertrepertoaren i landet ser ut att framförallt bjuda på en samling svenska artister – men det ingår även besök av en och annan internationell stjärna, om inte fler restriktioner sätter stopp för gästspelen.

Såväl Sarah Klang som Molly Sandén och Miriam Bryant släppte nya album under 2021 – och artisterna har också inplanerade turnéer runt om i landet med start i januari och februari.

Miriam Bryant på scen – trots benbrott

Miriam Bryant bröt benet under en skidsemester i december, men meddelade då glatt sina fans att turnén trots det kommer att bli av: "Till er som undrat, givetvis låter jag inte ett helgipsat ben stoppa turnén. Aldrig i livet – vi ses till våren! På kryckor eller utan!", skrev hon då på sociala medier.

Molly Sandén inleder den 4 februari sin turné "Dom ska veta" i Göteborg, en spelning som därefter följs av ytterligare tolv stopp.

Newkid, som släpper sitt fjärde album 21 januari, skulle ha stått på scen på Avicii Arena dagen efter, men har skjutit fram turnén till mars. Nu är planen att inleda i Stockholm den 26 mars och därefter ge sig ut på turné i 14 svenska städer i vår.

Ytterligare en albumaktuell svensk artist är Markus Krunegård, som släppte sitt senaste alster i början av november. I mars ger han sig ut på en turné, som inleds den 4 mars i Göteborg och avslutas den 9 april i Kopparberg.

Bland det lite äldre gardet är det Thåström och GES som satsar på en rad konserter i vår. Thomas Ledin firar 70 år – och 50 år som artist – med en "helkväll med gästartister och överraskningar" på Avicii Arena den 25 februari.

Annons

Annons

The Darkness ställer in

Vad gäller de utländska artistbesöken inleder det franska metalbandet Gojira konsertvåren med en spelning på Annexet i Stockholm den 20 januari.

I mars kommer även amerikansk-kanadensiske Rufus Wainwright till Stockholm och i maj är det dags för brittiska Tindersticks. Den kanadensiske rockräven Bryan Adams nöjer sig inte med Stockholm, utan besöker även Malmö och Göteborg när han kommer till Sverige i april.

Den brittiska glamrockgruppen The Darkness väljer däremot att ställa in sina två inplanerade konserter, som skulle ha hållits den 5 februari på Tyrol i Stockholm och dagen efter på Trädgårn i Göteborg.

Per Gessle har däremot bestämt sig för att skjuta upp sina sex akustiska konserter, som skulle ägt rum i januari, till följd av de nya covidrestriktionerna.

Arenaturné för "Jesus Christ Superstar"

Det storstilade musikalprojektet "Jesus Christ Superstar" med Peter Jöback och Ola Salo i huvudrollerna har planerad premiär i den finländska huvudstaden Helsingfors den 28 januari – och kommer därefter att spelas för första gången på svensk mark den 4 februari i Karlstad.

Uppsättningen ger sig därefter ut på en arenaturné över landet – för att den 20 mars spela finalföreställningen på Avicii Arena i Stockholm.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.