A-
A+

Harry och Meghan jagades av paparazzi

Harry och Meghan. Arkivbild.
Harry och Meghan. Arkivbild.
USATT

Den brittiske prinsen Harry och hans fru Meghan jagades i timmar av flera bilburna fotografer i New York, enligt parets talesperson

Jakten höll på att sluta i "en katastrof".

Annons

Kändisfotograferna, så kallade paparazzi, förföljde fordonet som paret samt Meghans mamma Doria Ragland färdades i efter en tillställning på Manhattan på tisdagen.

Enligt parets talesperson var biljakten nära att sluta i "en katastrof".

"Denna obevekliga jakt pågick i över två timmar och höll på att orsaka krockar", skriver talespersonen.

Såväl allmänhet som polis ska ha varit nära olyckshändelser under jakten:

"Flera krockar som innefattade andra bilförare var nära, liksom olyckor med fotgängare och två poliser från New Yorks poliskår" uppger parets talespersonen.

Inga skador rapporterade

Flera bilar med kändisfotografer var involverade i jakten. Flera av förföljarbilarna hade mörktonade fönsterrutor.

New Yorks polis uppger i ett uttalande att de hjälpte paret och att ett stort antal fotografer "gjorde transporten utmanande" men "hertigen och hertiginnan av Sussex kom fram till sin destination".

Inga olyckor eller personskador har rapporterats in i samband med händelsen, och ingen har frihetsberövats, uppger polisen vidare.

Polisen varken bekräftar eller förnekar att det pågick en jakt under två timmar. Stadens borgmästare Eric Adams säger enligt BBC att en biljakt skulle vara "extremt farlig" även om den bara pågick i tio minuter.

Vi har mycket trafik och många är i rörelse. Det är många som använder våra gator. All sorts jakt i höga hastigheter är olämplig, säger han på en presskonferens.

Första framträdandet

Prins Harrys och Meghans publika framträdande var det första sedan Harry deltog i sin far kung Charles III:s kröning den 6 maj.

Prins Harrys mamma, prinsessan Diana, dog i en bilolycka i Paris 1997 efter att ha jagats av paparazzifotografer.

När Harry och Meghan lämnade det kungliga livet i Storbritannien och flyttade till Kalifornien i USA var det med hänvisning till att medierna varit alltför närgångna mot dem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.