Hattrickhjälte tog Dallas till semifinal

Dallasspelarna jublar efter Joel Kivirantas (tredje från vänster) avgörande mål.
Dallasspelarna jublar efter Joel Kivirantas (tredje från vänster) avgörande mål.
IshockeyTT

Utan Gabriel Landeskog på isen tog det stopp för Colorado i Stanley Cup-slutspelet.

Efter tre mål av Joel Kiviranta kunde Dallas vinna den sjunde och avgörande kvartsfinalen med 5–4.

Annons

Annons

Dallas mot Colorado blev en rysarkvartsfinal.

Efter att i två raka matcher ha missat chansen att avgöra serien tvingades Dallas till en helt avgörande match mot laget från Denver. Och den matchen gick hela vägen till förlängning.

Där avgjorde Joel Kiviranta. Efter nästan åtta minuters förlängningsspel fick han från bara någon meters mål ett skottläge och satte pucken i målvakten Michael Hutchinsons vänstra kryss. Det var finländarens tredje mål för kvällen, hans första hattrick i NHL-karriären.

Kiviranta hade själv tagit Dallas till förlängningen via två kvitteringar, först till 2–2 efter det att André Burakovsky hade gett Colorado ledningen, och sedan, med bara 3.30 kvar att spela av ordinariespeltid till 4–4.

John Klingberg assisterade till såväl Kivirantas 2–2 som Alexander Radulovs 3–3.

Colorados svenske lagkapten kunde inte spela matchen. Landeskog fick i onsdagens möte lagkamraten Cale Makars skridsko över höger knä och ådrog sig en skada som alltså även höll honom borta i vad som skulle bli lagets sista match för säsongen.

I och med segern har Dallas för första gången sedan 2008 tagit sig till semifinal. Där väntar segraren mellan Vegas och Vancouver. De två lagen möts senare under natten till lördag, även det mötet avgörs i en sjunde och helt avgörande match.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons