HBK vann seriefinalen mot Degerfors

Halmstad gick vinnande ur striden i superettans toppmöte mot Degerfors.
Halmstad gick vinnande ur striden i superettans toppmöte mot Degerfors.
FotbollTT

Inte ens serieledaren kunde rå på superettans bästa försvar.

Halmstad höll nollan för tionde gången i år och slog Degerfors med 2–0 på bortaplan. Halvvägs genom säsongen ligger lagen på samma poäng.

En oerhört viktig match, säger lagkaptenen och målskytten Andreas Johansson.

Annons

Annons

Degerfors har drabbats av lite klassiskt grus i maskineriet. Efter att ha dominerat superettan i 13 omgångar har man två tunga matcher bakom sig. Den tappade poängen borta mot Akropolis i förra omgången följdes upp av 0–2 mot tabelltvåan Halmstad hemma på Stora Valla.

Det är pissigt, säger Degerfors Victor Edvardsen till Dplay.
Det är återigen en dålig första halvlek av oss, där vi låter dem göra 0–1. Och så får vi jobba i uppförsbacke igen. Jag är så jävla trött på det.

Halmstads ledningsmål gjordes av Thomas Boakye som stötte in ett fint inlägg från Samuel Kroon i den 19:e minuten. Och när HBK väl tar ledningen brukar det bli tufft för motståndarna. Inför matchen hade laget bara släppt in åtta mål på 14 matcher, och den statistiken bara förstärktes.

I andra halvlek tryckte Degerfors på rejält, men i stället för en kvittering satte Andreas Johansson 2–0 på en hörna i den 73:e minuten. Många hemmachanser följde under sista kvarten men Halmstad och målvakten Malkolm Nilsson stod emot.

Vi gör en bra bortamatch. Vi får till ett ledningsmål och andra halvlek blir en krigarinsats. Men Degerfors spelar bra. Vi håller vår tionde nolla för säsongen, men i dag har vi lite flyt och vår målvakt Malkolm gör en fantastisk match, säger Andreas Johansson till Dplay.

Degerfors får chans till revansch inom kort. Lagen möts igen redan i nästa omgång, måndagen den 7 september i Halmstad.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons