A-
A+

Hector med personbästa: "Vilken helg va?"

Sara Hector under det första åket i söndagens världscupslalom i finländska Levi.
Sara Hector under det första åket i söndagens världscupslalom i finländska Levi.
AlpintTT

En snöpligt missad pallplats för tredje tävlingen i rad – men Sara Hector fortsätter sin fina start på säsongen.

Söndagens fjärdeplats i "andragrenen" slalom var tangerat personbästa.

Vilken helg va? Jag är supernöjd, säger Hector.

För Anna Swenn-Larsson blev det samtidigt fiasko.

Sara Hector har varit nära pallen i alla vinterns världscuptävlingar hittills, utan att riktigt nå hela vägen. I premiären i favoritgrenen storslalom i Sölden för två veckor sedan blev hon fyra och i lördagens slalom i finländska Levi slutade hon femma.

På söndagen var det på nytt dags för slalom i Levi, och då slog Hector till med tangerat personbästa: en fjärdeplats.

Grymt, riktigt, riktigt bra, jag är supernöjd, säger Hector till Viaplay.

Höll igen

Den 31-åriga svenskan hade tredje snabbaste tid i det första åket, endast slagen av lördagens överlägsna segrare Petra Vlhova och amerikanska stjärna Mikaela Shiffrin.

Trots att Vlhova körde ur – i stor ledning – räckte det inte till karriärens första pallplats i disciplinen. Hector passerades av både kroatiskan Leona Popovic och tyskan Lena Dürr, och hade till slut 36 hundradelar upp till den slutgiltiga trean Dürr.

Vann gjorde, som så många gånger förr, Mikaela Shiffrin.

Jag höll igen lite grann, jag var lite nervös i åkningen. Men nu har jag tagit mig ner fyra åk här på raken, och fyra riktigt bra åk. Så en grym start på säsongen, jag är verkligen så glad, säger Hector.

"Hittar inte rätt"

Om Hector har hittat formen omgående gäller det motsatta för slalomspecialisten Anna Swenn-Larsson. Under lördagen kvalade hon med nöd och näppe in till det andra åket. Den här gången räckte det inte ens så långt. Swenn-Larsson var över tre sekunder långsammare än Petra Vlhova i det första åket och lyckades inte placera sig bland de 30 främsta.

Anna hittar inte riktigt rätt just nu, där måste vi sätta oss ner och se till att få Anna att börja dansa igen. Men där är jag inte orolig, det kommer vi att fixa, säger landslagstränaren Charlie Laband till Viaplay.

Estelle Alphand och Cornelia Öhlund var båda snäppet snabbare än Swenn-Larsson, 2,75 bakom slovakiskan, och fick tävla vidare. Alphand blev till slut 19:e, 2,48 från segern, medan Öhlund blev 27:a, 3,24 bakom Shiffrin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.