A-
A+

Hector på pallen igen: "Sjukt stolt"

Sara Hector, höger, tog sin tredje raka pallplats.
Sara Hector, höger, tog sin tredje raka pallplats.
AlpintTT

Sara Hector fortsätter att imponera i den alpina världscupen. I österrikiska Lienz blev det en ny pallplats för 29-åringen – denna gången en tredjeplats. Svenskan har nu stått på pallen i tre raka tävlingar.

Det är helt otroligt, det känns verkligen helt sjukt bra. Jag är sjukt stolt, säger hon till TT.

Annons

Annons

Sara Hector startade det andra åket som näst sista åkare efter att ha kommit ner som tvåa i det första, tolv hundradelar efter fransyskan Tessa Worley.

Även i det andra åket var det full fart från start, men precis efter den första mellantiden kom ett slag som nästan grusade svenskans chanser. Men en fin upphämtning gjorde att hon ändå åkte i mål blott åtta hundradelar bakom ledande Petra Vlhova.

Jag visste att jag inte gjort mitt livs åk, när jag ser att det står en andraplats så blir jag riktigt glad, berättar Hector efter åket.

Tredje raka

Men det var en åkare till som ville åka snabbt. Tessa Worley gjorde precis vad som krävdes för att bevaka sin förstaplats, och tog hem tävlingen, 30 hundradelar före Vlhova och 38 före Hector som därmed tog sin tredje raka pallplats.

Jag är verkligen jättestolt över att jag höll ihop det till en pallplats, det var inte lättåkt. Jag är verkligen helt sjukt stolt, säger Hector.

Hector har hittat formen fint den senaste tiden. I den senaste världscuptävlingen i franska Courchevel blev det en andraplats följt av karriärens andra världscupseger, i just storslalom.

Det är helt otroligt. Det känns verkligen helt sjukt bra, jag är sjukt stolt.

Annons

Annons

OS hägrar

Hector är redan uttagen till OS i Kina i februari och att ha hittat formen redan nu, känns bra.

Det är alltid jätteroligt att åka jättebra, men det är ännu roligare när det kommer ett OS och man kan vara med och åka snabbt.

Även Estelle Alphand och Hilma Lövblom tog sig till det andra åket. För Lövblom, som gjorde sin blott sjunde världscupstart, blev det dock en uråkning efter att ena skidan lossnat i ett slag. Alphand slutade på en 14:e plats.

Den amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin och schweiziska Lara Gut-Behrami har testats positivt för covid-19 och var därför inte med.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.