Helena af Sandeberg skakar om i succéserien

Helena af Sandeberg. Arkivbild.
Helena af Sandeberg. Arkivbild.
TvTT

Colin Nutleys succéserie "Bröllop, begravning och dop" är tillbaka med en andra säsong. Helena af Sandeberg tar plats som mystisk nykomling i den stjärnspäckade ensemblen.

Annons

Annons

Den andra säsongen av Colin Nutleys 'Bröllop, begravning och dop' visas under hösten. Pressbild.
Den andra säsongen av Colin Nutleys "Bröllop, begravning och dop" visas under hösten. Pressbild.

Det rör på sig i "Bröllop, begravning och dop". Sunny och Meja är höggravida, och samtidigt som familjen välkomnar två nya medlemmar inträffar en tragisk olycka. Dessutom träder en ny kvinna in i handlingen och rör om rejält i grytan.

Hon är en lurig kvinna, som kommer in och man vet inte riktigt vem hon är eller var man har henne. Hon bara dyker in i de här familjerna och får stor plats ganska fort. Egentligen är hon ganska ensam och hon har fått slåss, och det gör hon med alla medel för att hitta sin plats i livet, säger Helena af Sandeberg om sin rollfigur, och tillägger:
Från början när jag och Colin pratade om henne pratade vi om en femme fatale, som kommer och ställer till det. Men jag skulle vilja lägga till att hon är en ganska sorglig femme fatale.

"Var väldigt lycklig"

Inspelningen i Västergötland förra hösten var första gången som af Sandeberg arbetade med Colin Nutley.

Det har varit en fantastisk upplevelse. Colin jobbar ju väldigt speciellt med improvisation och man blir liksom medskapare av sin karaktär. Det föder väldigt mycket lust. Det gav jättemycket. Jag var väldigt lycklig under inspelningen, säger hon.

Inslagen av improvisation gjorde att inspelningarna bjöd på många överraskningar.

Just eftersom vi jobbade så improvisatoriskt så vet man liksom inte vad som ska hända. Du vet inte vad andra ska säga. Vi har spelat in stora middagsscener där man inte vet vad de andra ska komma med, säger af Sandeberg.

Annons

Annons

Många stjärnor

Hon hade inga problem med att hitta sin plats i ensemblen även om många kända namn, som Helena Bergström, Maria Lundqvist, Marie Göranzon och Jan Malmsjö, trängs på rollistan.

Helena regisserade mig på Stadsteatern och då blev vi väldigt nära. Marie Göranzon har spelat min mamma i en annan film. Jag kände mig väldigt trygg, väldigt tidigt och att få vara del av det här skådisgänget är lite av en fest, säger hon.

"Bröllop, begravning och dop" lockade miljonpublik när serien hade premiär förra året. Att hoppa in i en serie som redan är en tittarsuccé har sina fördelar, tycker af Sandeberg.

"Stekpannor i huvudet"

Jag tycker att det är väldigt roligt att ha mycket publik och det är väldigt roligt att folk tycker om det. Man bugar och hoppas på att det fortsätter, säger hon.

Härnäst väntar en roll i Levan Akins tv-drama "Deg" för SVT. Helena af Sandeberg beskriver projektet som sin drömroll. Hon är också aktuell i robotkomedin "Robssons" på TV4.

I den fick jag för första gången göra slapstick. Jag har gjort massor av teater och film, men jag har aldrig lärt mig att trilla. Nu har jag lärt mig det, och fan vad jag har trillat, och jag har slagit stekpannor i huvudet. Jag hade så mycket blåmärken. Det var fruktansvärt roligt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons