A-
A+

Hemnets vd: Finns mer potential

Hemnets vd Cecilia Beck-Friis och styrelseordförande Håkan Erixson i samband med att Hemnet börsnoterades.
Hemnets vd Cecilia Beck-Friis och styrelseordförande Håkan Erixson i samband med att Hemnet börsnoterades.
EkonomiTT

Börsnoteringen av Hemnet har blivit en stor framgång för bolaget. Vd:n Cecilia Beck-Friis ser dock tydlig utvecklingspotential. En utveckling mot kommersiella fastigheter utesluts inte.

Annons

Annons

Annons

Annons

I raden av börsnoteringar tog Hemnet under morgonen sig in på Stockholmsbörsen. Investerare fick också se aktien skjuta i väg. En uppgång på 36 procent gör aktien till en av dagens bäst presterande och bolaget har nu ett börsvärde på drygt 16 miljarder kronor.

Att bostadssajten som startade för nästan exakt 23 år sedan nu väljer att kliva in på börsen hänger samman med en rad faktorer enligt vd:n Cecilia Beck-Friis:

Det vi gjort är att förbereda bolaget och det tar tid och utveckla vår affär och vår organisation att ha rätt struktur för att kunna möta alla kraven som finns i en sådan här miljö.

TT: Men hur mycket har det bidragit att det är ett stort börsintresse just nu?

— Det har varit ett stort intresse, absolut, men det är olika saker som spelar in i ett val att börsnotera ett bolag där mognaden hos bolaget och var man står i sin affär är en jättestor och den viktigaste delen. Sedan spelar marknaden in.

Dominerande ställning

Sedan starten har Hemnet utvecklat en dominerande ställning som marknadsplats för bostadsförsäljningar på den svenska marknaden. Enligt Cecilia Beck-Friis finns ändå utrymme att utveckla båda de två ben som verksamheten står på, det vill säga annonsverksamheten och företagsaffärer.

Vi ser att det framöver finns potential i båda dessa benen. Det kan man göra i en kombination, dels att öka användandet av nya produkter men också att jobba med pris, säger hon.

TT: Är det en bostadsbubbla vi ser i nuläget?

Jag kommenterar inte den breda marknaden även om vi också konstaterar att det varit en uppgång men vår affär baseras på rörligheten på bostadsmarknaden, att det kommer ut annonser och man köper och säljer. Sverige sticker ut för vi har en oerhört stabil bostadsmarknad med underliggande efterfrågan.

Annons

Annons

Utveckla affären

TT: Kan det bli aktuellt med förvärv för Hemnet i en snar framtid?

Vår strategi ligger att utveckla vår befintliga affär. I nuläget ligger inte förvärv på vår plan.

TT: Hur ser du på att expandera mot kommersiella fastigheter?

Många bostadsportaler runtom i världen har kommersiella fastigheter. Vi har en liten del kommersiella men vårt fokus har varit inom det privata boendet. På längre sikt så får vi se.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Möt Kristi Himmelfärdshelgen tillsammans med Ulf Elfving.