Henrik Lundqvist klar för Capitals

Henrik Lundqvists karriär fortsätter i Washington Capitals. Arkivbild.
Henrik Lundqvists karriär fortsätter i Washington Capitals. Arkivbild.
IshockeyTT

Henrik Lundqvist fortsätter NHL-karriären. Svenske målvaktsstjärnan är klar för Washington Capitals.

Jag är väldigt laddad för det här nya kapitlet i livet, säger Lundqvist till Aftonbladet.

Annons

Annons

Efter 15 år i New York Rangers, där han varit en ikon, köpte klubben ut 38-årige Lundqvist i slutet av september. Nu står det klart att veteranen fortsätter sin karriär i NHL. Cirka en timme efter att free agent-fönstret öppnat på fredagskvällen stod det klart att svensken skrivit på ett ettårskontrakt med 2018 års Stanley Cup-vinnare Washington Capitals.

Jag har haft lång tid på mig att förbereda mig på det som hände i New York och till slut landade jag bara i stor tacksamhet över de femton fantastiska år jag haft med Rangers, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

"Bidrar med ledarskap"

Att vinna Stanley Cup, en titel Lundqvist saknar på en annars välfylld meritlista, är ett av skälen till att han nu går till Capitals.

Jag har också haft god tid på mig att fundera på vad jag ska göra och jag känner att jag fortfarande vill spela och tävla. Nu är jag väldigt laddad för det här nya kapitlet i livet. Det ska bli väldigt roligt, jag har bara hört bra saker om Capitals och nyligen haft givande samtal med flera i klubben. Det är ett lag som vill vinna Stanley Cup och vet vad som krävs för att göra det. Det var den viktigaste faktorn för mig i det här beslutet.

"Henrik är en av de bästa målvakterna i NHLs historia och vi är glada över att han ansluter till vår organisation. Vi känner att han kommer passa perfekt in i vårt lag och kan bidra med ledarskap i vår organisation och för våra unga målvakter", säger Capitals general manager Brian MacLellan i ett uttalande på klubbens hemsida.

Annons

Annons

"En världsmålvakt"

I Capitals blir 38-åringen lagkamrat med svenskarna Nicklas Bäckström och Carl Hagelin.

Otroligt roligt att Henke kommer till oss. Han vill vinna och det vill vi också. Det handlar om en världsmålvakt, som spelar med en jäkla glöd och är otroligt professionell, säger Nicklas Bäckström till Aftonbladet.

Enligt TSN ska Lundqvist kontrakt vara värt 1,5 miljoner dollar. Dessutom får han 3 miljoner dollar från New York Rangers efter utköpet, vilket gör att Lundqvist kommer att tjäna lika mycket pengar som om han hade stannat kvar.

Även Alexander Wennberg flyttar på sig under free agent-fönstret. Wennberg, som hållit till i Columbus sedan 2014, är klar för Florida Panthers.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons