A-
A+

Henry: Ek kommer inte backa om Arsenal

Franske före detta Arsenalprofilen Thierry Henry stöttar Daniel Eks ambitioner. Arkivbild.
Franske före detta Arsenalprofilen Thierry Henry stöttar Daniel Eks ambitioner. Arkivbild.
FotbollTT

Spotifygrundaren Daniel Ek har kontaktat Arsenals ägare med intentionen att köpa klubben, bekräftar Thierry Henry till Sky Sports.

Annons

Annons

Annons

Annons

Henry – Arsenals bästa målskytt genom tiderna – bekräftar nu att han tillsammans med klubblegenderna Dennis Bergkamp och Patrick Vieira stöttar Eks planer. De tre formar en rådgivande grupp till Ek, enligt nyhetsbyrån AFP.

Han vill återskapa Arsenals DNA, identiteten som enligt mig gått förlorad sedan länge, säger Henry till Sky Sports.

Den amerikanska ägarfamiljen Kroenke har kritiserats i åratal av klubbens supportrar. Kritiken har tilltagit efter att Arsenal var en av de tolv klubbarna som låg bakom den hårt kritiserade "superligan". Tusentals supportrar har samlats för att protestera och på Twitter har hashtaggen "#KroenkeOut" trendat. Ägarfamiljen har dock uppgett att en försäljning av klubben inte är aktuell.

Jag vill upprepa att Daniel inte kommer att backa – han kommer att vara där och se om de vill sälja, säger Henry och varnar samtidigt för att processen kan bli lång och svår.

Daniel Ek uppgav i förra veckan att han säkrat pengarna för att lägga ett bud på klubben, som han varit supporter av sedan barnsben.

Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett övertygande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, sade han i en intervju med tv-kanalen CNBC.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz