A-
A+

Hermoso: "Har tagit emot hot"

Jennifer Hermoso. Arkivbild.
Jennifer Hermoso. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Jennifer Hermoso har gett sin första stora intervju efter kysskandalen under VM-guldfirandet i somras.

Jag vill bli ihågkommen som någon som tog Spanien till den högsta nivån men, framför allt, att jag har försökt förändra mentaliteten hos många, säger den spanska fotbollsstjärnan.

Det är i den spanska upplagan av GQ som Jennifer Hermoso ger en stor intervju efter att av tidningen ha utsetts till årets kvinna. Bland annat berättar 33-åringen om hur värdefullt stödet har varit efter att Luis Rubiales, då ordförande i spanska fotbollsförbundet, kysste Hermoso på munnen i samband med det spanska VM-guldfirandet efter finalen i Sydney.

Jag uppskattar otroligt mycket att så många människor var med mig, med oss. Skådespelerskor, sångare, fotbollsspelare – några av dem rivaler som vi mötte i VM och spelare i England som vi slog i finalen. Allt det gav mig styrka att fortsätta och tänka att jag behövde gå igenom det här för allas skull. De finns många kollegor som behövde att någon höjde rösten.

"Tagit emot hot"

Hermoso berättar samtidigt att det var tufft att behöva berätta om händelsen i rättegången mot Rubiales tidigare under hösten. Dessutom har hon blivit hotad, säger hon till GQ.

Jag har fått ta konsekvenserna för en handling som jag inte orsakade, som jag inte hade valt eller kunnat förutse. Jag har tagit emot hot och det är någonting som man aldrig kan vänja sig vid, säger Hermoso.

Hon menar att många har missförstått damfotbollsspelarnas krav och tolkat det som att de skulle efterfråga samma löner som herrspelare.

Det gör mig väldigt arg när de säger att damfotbollen inte genererar lika mycket pengar som herrfotbollen. Det vet vi såklart och vi har aldrig krävt att tjäna som dem.
Vi har bara velat ha det mest grundläggande: en minimilön, att vi blir respekterade och att vi ges möjligheten att göra något stort. Så fort vi fick det vann vi ett världsmästerskap.

Avstängd

Luis Rubiales har stängts av från all fotbollsverksamhet i tre år. Jennifer Hermoso var tillbaka i det spanska landslaget i slutet av oktober och blev matchhjälte direkt när hon avgjorde Nations League-mötet med Italien i slutminuterna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.