A-
A+

Het Isak utbytt – Atlético närmare ligatiteln

Alexander Isak byttes ut i halvtid mot Atlético Madrid. Arkivbild.
Alexander Isak byttes ut i halvtid mot Atlético Madrid. Arkivbild.
FotbollTT

2–1-segern mot Real Sociedad tog Atlético Madrid ett steg närmare ligatiteln.

Alexander Isak var det stora hotet mot Atlético innan han av oklar anledning byttes ut redan i halvtid.

Annons

Annons

Annons

Annons

Med drygt en månad kvar till Blågults premiär i fotbolls-EM ställdes den svenske landslagsanfallaren mot La Ligas serieledare på bortaplan.

Det som gladde: Isak var Real Sociedads stora offensiva hot i första halvlek. Det hetaste läget var ett vänsterskott som räddades av Jan Oblak med hjälp av stolpen.

Det som oroade: Isak byttes ut redan i paus, oklart varför. Sportsligt var bytet svårt, för att inte säga omöjligt, att motivera. Men kanske hade Isak någon form av skadekänning som låg bakom att det bara blev 45 minuters spel i Madrid.

När Isak hade gjort sitt ledde Atlético redan med 2–0. Yannick Carrasco sköt 1–0 efter drygt en kvart, ett mål som uppstod efter en hörna och där svensken faktiskt var närmaste Real Sociedad-spelare i eget straffområde.

Innan en halvtimme var spelad satte Angel Correa tvåan, fint framspelad av Luis Suárez.

Atlético höll undan till tre poäng, även om det blev onödigt spännande efter Igor Zubeldias reduceringsmål i 83:e minuten.

Med två matcher kvar har Atlético Madrid fortsatt greppet i toppstriden. Real Madrid möter Granada på torsdagskvällen och kan då se till att avståndet är två poäng inför de två sista omgångarna.

Barcelona, som bara fick 3–3 mot Levante på tisdagen, är fyra poäng efter medan tabellfyran Sevilla (1–0 mot Valencia på onsdagen) har sex poäng upp till Atlético.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!