A-
A+

Historisk Åslund: "Jag är otroligt stolt"

Per Åslund. Arkivbild.
Per Åslund. Arkivbild.
IshockeyTT

Genom sin 679:e match för Färjestad slog han klubbrekord och fick dagen till ära vara lagkapten.

Efteråt kämpade Per Åslund för att hålla tillbaka tårarna.

Jag är otroligt stolt, och det är något som är ganska svårt att greppa just nu, säger han efter att Färjestad besegrat serieledande Rögle på bortais.

Annons

Annons

Per Åslund gjorde debut för Färjestad säsongen 2006–2007. Sedan dess har han med undantag för en utflykt till Tyskland varit laget trogen.

Som liten pojke såg jag upp till Färjestad och såg upp till laget. Det var min dröm att spela i Färjestad, och jag har alltid trivts jättebra. Det är en klubb som satsar på att vinna.

Men något SM-guld har det inte blivit sedan 2011.

Vi vill komma tillbaka dit, svarar trotjänaren.

"Ett föredöme"

Och kanske är 2022 året då Karlstadsklubben når hela vägen. Bortasegern mot serieledande Rögle sände en tydlig signal. Efteråt nådde hyllningarna inga gränser.

Tränaren Johan Pennerborn:

Per är en av pelarna i det Färjestad som vi har just nu. Killarna hade precis en liten ceremoni för honom där nere och det bevisar hur stort detta är, säger Pennerborn.
Han är sitt tröjnummer (22). Han är en tvåvägsspelare, han är användbar i tre mot tre, han är användbar i boxplay, powerplay, sex mot fem och jag tycker att han är lika bra framåt som bak. Han är en oerhört ödmjuk och lojal hockeyspelare, ett föredöme för unga spelare.

Annons

Annons

För alltid FBK:are

Poängkungen Joakim Nygård instämmer i hyllningskören:

Det var skönt att kunna vinna för Åslund också, det var en stor dag för honom och väldigt mäktigt. Att spela i en så stor klubb och så många matcher, det är väldigt imponerande.

Åslund har bott nästan hela sitt liv i Karlstad, och sannolikt kommer han bo kvar i många år framöver. Även efter hockeykarriären.

Jag är väldigt tacksam för att jag har fått vara kvar i Färjestad och att det alltid gått att lösa. Jag och min familj trivs väldigt bra i Karlstad och det är Färjestad jag vill vinna med.
Jag kommer från Kil, två mil bort, och har bott i Karlstad sedan jag var 15, min fru är från Karlstad. Det är vår punkt i livet och Färjestad kommer jag alltid att heja på.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.